Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A borsosgyőriek mulatsága

Babos Petra | 2022.06.25.

Nyári meleg, jó programok és kiváló hangulat várta a borsosgyőrieket a hagyományos falunapi rendezvényen ma délután a sportpályán. A gyerekek ugrálóvárazhattak, beülhettek egy tűzoltóautóba, de népszerűek voltak a népi játékok, a lufihajtogatás, a körhinta és az arcfestés is.

A Jókai Mór Városi Könyvtár munkatársai kézművesjátszóházba invitálták a gyerekeket és szüleiket.

– A klasszikus mesékből elevenedett meg Vuk, a kis róka, s ezenkívül a Doktor Bubó sorozatból baglyot és teknősbékát készíthettek az ügyes kezű apróságok. Készültünk még egy kis olvasókuckóval is. Emellett ingyen elvihető gyermekkönyvekkel és újságokkal is kedveskedtünk az érdeklődőknek, valamint egy könyvtári kvízt is kitölthettek a látogatók, ezek szintén a mesékről szóltak – tudtuk meg Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezetőtől, aki hozzátette, a program nagyon népszerű volt, a gyerekek szívesen készítették el a kis figurákat.   

Mindeközben a hatalmas rendezvénysátor megtelt, hiszen a színpadi produkciókra sokan voltak kíváncsiak. A fellépők között voltak a Zsoodance táncosai, a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Kórusa, a Gici Zumba Csoport és Bene Gabi is. Sokan tapsoltak a Cirkuszművészeti Egyesület artista bemutatóján, ahol a növendékek lélegzetelállító produkciókkal kápráztatták el a közönséget.

Ezt követően Németh Zsolt önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, jó látni, hogy a különböző generációk együtt szórakoznak.

– Öröm látni, hogy nemcsak helyiek jöttek el, hanem a város más részeiből is érkeztek érdeklődők a programra. Ez mind azt bizonyítja, hogy az ilyen jellegű rendezvények összetartják a közösséget – emelte ki az önkormányzati képviselő.

A rendezvényen megjelenteket Unger Tamás alpolgármester is köszöntötte, aki hangsúlyozta, a városrészi napok ötlete a kétezres évek végén fogalmazódott meg azért, hogy az egy városrészben élő kisebb közösségeknek olyan alkalmakat teremtsenek, ahol egymással találkozhatnak, beszélgethetnek. Fontos, hogy ezek a közösségek jól érezhessék magukat, tudjanak együtt mulatni. A városrészi napok a legkissebektől az idősebbekig, minden korosztály számára kínálnak szórakoztató műsort – mondta Unger Tamás.

A rendezvény sztárvendége a Potyautasok zenekar volt. A borsosgyőri falunap Dj Béci bulijával zárul a késő esti órákban.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: