Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Százak éjszakáznak az Esterházy-kastélyban

Pintér-Papp Eszter | 2022.06.25.

A megszokott programkínálat mellett különleges tárlatvezetéssel, kézműves-foglalkozással és játszótérrel vár mindenkit a Múzeumok Éjszakáján az Esterházy-kastély.

Ahogy megszokhattuk, az élő kastély tárlatvezetés ma is igazi időutazást kínál a látogatóknak és a Marionett színház csodáiba is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők, akiket a bábokkal kapcsolatos érdekességek mellett a legyezőnyelv rejtelmeivel is megismertetnek a kastély munkatársai. Természetesen ma is megcsodálhatjuk Habsburg Gabriella kortárs szobrászművész Szobrok és grafikák című kiállításának érdekességeit, emellett a Gyermekbirodalom is várja a családokat. Néhány percre mindenki gróffá vagy grófnővé válhat a kastélyban, és az ezt megörökítő fotót örök emlékként vihetik magukkal a barokk ruhás fotózáson részt vevők. Mindezeken túl a Vadászati kiállítás is sok érdeklődőt vonz a Múzeumok Éjszakáján.

Igazi különlegességben lehetett része mindazoknak, akik részt vettek az Iparművészeti mesék a Strakovits-gyűjtemény műtárgyairól című tárlatvezetéseken, hiszen maga a gyűjtő kalauzolta az érdeklődőket a csodálatos műtárgyak között.

A mai program másik különlegessége a „Nincs édesebb egy csésze keserű kávénál” című program, melynek résztvevői érdekes előadást hallhattak a kávékészítéssel kapcsolatban, majd igazi kávékülönlegességet is kóstolhattak.

A gyerekeket szórakoztató és ügyességi játékokkal barokk játékpark várja a Várdomb alján, de a kicsik a kézműves-foglalkoztatóban legyezőt és legyezőbabát is készíthetnek, ha alkotni van kedvük.

Az Esterházy-kastélyban a mai éjszakára kvízjátékkal is készültek, melyen végül értékes nyeremények találnak gazdára.

A Múzeumok Éjszakája egészen éjfélig vár mindenkit, így még nincs késő elindulni és válogatni az Esterházy-kastély által kínált programokból.    


  • Friss hírünk
    ZENE

    Új „szerepben” a kolumbiai művész…

    A kolumbiai énekes/színész, Maluma (1994) múlt héten...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: