Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lépcsőtúra a Múzeumok Éjszakáján

Babos Petra | 2022.06.25.

Különleges túra keretében, 210 lépcsőfok megmászása után szemet gyönyörködtető panoráma tárul azon érdeklődők elé, akik a Múzeumok Éjszakáján ellátogatnak a víztoronyba. A program során a látogatók megismerkedhetnek a víztorony építésének történetével, az ivóvíz-szolgáltatásban betöltött szerepével.

Baki Berta, a Pápai Vízmű Zrt. irodavezetője a Médiacentrumnak elmondta, 21 óráig közel ötszázan látogattak el a víztoronyhoz.

– Pápán egy ikonikus építmény a víztorony, amit nagyon sokan szeretnének megtekinteni, de erre év közben nincs lehetőségük. Tavasszal, a víz világnapján, amikor iskolás csoportokkal itt jártam, több járókelő érdeklődött, hogy ők mikor juthatnának fel. Ez adta azt az ötletet, hogy a Pápai Vízmű Zrt. is csatlakozzon a Múzeumok Éjszakájához. A kicsik rajzolhattak és színezhettek, míg az iskoláskorú gyerekek és a felnőttek kvízkérdésekre válaszolhattak. A program során rövid ismeretterjesztő filmeket tekinthettek meg az érdeklődők, a szakemberek pedig ismertették az ivóvíz és a szennyvíz útját – tudtuk meg Baki Bertától.

A víztorony-látogatás iránt nagy volt az érdeklődés, sokan választották ezt a programot.

– Nagyon jó lehetőségnek tartottam, hogy fel lehet menni ma este a víztoronyba. Gyönyörű volt a naplemente, amit az ablakból láthattunk. Úgy gondolom, érdemes volt eljönni és megmászni a 210 lépcsős tornyot – emelte ki Horváth Jenő.

Nem késő tehát útra kelni még most sem, a víztoronyba éjfélig várják a látogatókat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: