Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Pápa története a kezdetektől

Pintér-Papp Eszter | 2022.06.25.

Ma délutántól látogatható a Gróf Esterházy Károly Múzeum Pápa története a kezdetektől a kora újkorig című állandó kiállítása, melyet a Múzeumok Éjszakája programsorozat részeként ma délután Epres Attila színművész mutatott be a látogatóknak.

Huiber Edit történésztől megtudtuk, az Esterházy-kastély földszintjén látható új kiállítás egyik részében egy régészeti kiállítást rendeztek be a honfoglalás koráig, egy másik teremben középkori anyag látható, többek közt egy középkori konyha rekonstrukciójával, illetve itt látható az a 17-18. század fordulójáról származó ruharekonstrukció is, melyet a 2011-es Fő téri ásatáson talált ruhamaradvány alapján álmodott meg a restaurátor. De mindezek mellett Pápa gazdag történelmének számos érdekességével találkozhat a látogató a tárlaton.  

Epres Attila a Médiacentrumnak elmondta, örömmel fogadta a felkérést, hogy az új pápai kiállítás első látogatóit végigkalauzolja a tárlat anyagán. Amikor lehetősége van rá, szívesen jár múzeumba, mert érdeklődéssel látja, hogy milyen munkát végeznek a régészek és a történészek.

Az új kiállítás iránt érdeklődők ma 23 órától még részt vehetnek egy különleges tárlatvezetésen, akkor Huiber Edit tart interaktív vezetést A kőbaltától a textilplombákig címmel.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: