A Hagyományok Hegye is népszerű volt a Múzeumok Éjszakáján

385

Aki a Múzeumok Éjszakáján nyüzsgés után vagy helyett a természetbe vágyott, a Hagyományok Hegyén Tóth Kálmán és csapata várta. A látogatók a kilátóból gyönyörködhettek az esti fényekben, de sétálhattak a Természet Ösvényén, s megtekinthették az avar kiállítást is.

A Hagyományok Hegye Egyesület több mint tíz évvel ezelőtt csatlakozott az országos programsorozathoz, melyhez illeszkedik a hely filozófiája, miszerint az érdeklődők bepillantást nyerhessenek a város és a magyarság természeti, történelmi és néprajzi értékeibe. Ezúttal is sokan megnézték a jurtát, sétáltak a palánkvár környékén, de volt ügyességi játék is a gyerekeknek. Sokan gyönyörködtek a látványos naplementében a kilátóból, de a város éjszakai fényeit is megcsodálhatta az, aki nem volt rest és megmászta a város legmagasabb pontján álló építményt, melynek egyes megrongálódott elemeit nemrégiben cserélte és javította ki a Bakonyerdő Zrt.

Emellett a hegyen mindig van kulturális program is, ezúttal az Allegro AMI népi zenekara és barátaik muzsikáltak, s az énekszó sem hiányzott, bekapcsolódtak a dalolásba a hagyományőrzők is.

Tóth Kálmán elmondta, hogy két hét múlva ismét lesz itt program, hisz július 9-én rendezik meg a Hegy Napját, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!