Hamisítatlan kertmozi hangulat a Fellner udvarban

493

Van annak egy különleges bája, ahogy lassan besötétedik, megjelennek a csillagok, enyhül a nyári nap forrósága, közben pedig popcornnal és hideg frissítővel a kezünkben, kényelmes nyugágyakban várjuk, hogy elinduljon a vetítés. Ha mindez a történelmi belváros falai között, a Múzeumok Éjszakája leple alatt történik, talán még izgalmasabb a szabadtéri mozizás élménye.

Ezt bizonyította a Jókai Mór Művelődési Központ programja, ugyanis a Fellner udvarban szervezett kertmoziban egyetlen ülőhely sem maradt, miután elindult a filmvetítés. A Jurassic Park (1993) című korszakalkotó klasszikus forgott tegnap este a vásznon, amely láthatóan kiváló családi programnak bizonyult a kulturális rendezvénysorozat gazdag városi kínálatában.

A szervezők elégedetten zárták a napot, hangsúlyozták, a Jókai Mór Művelődési Központ elkötelezett a filmkultúra terjesztése mellett. Ezt mutatja a Nyáresti Kultfilmek következő, július 11-i alkalma is, ahol ezúttal A bolygó neve: Halál című klasszikust vetítik a JMK színháztermében.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!