Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

Rendőrségi tanácsok a kábítószer ellenes világnap alkalmából

Pápai Rendőrkapitányság | 2022.06.27.

Óvatosságra intik a szórakozó fiatalokat a pápai rendőrök.

Számos országban, így Magyarországon is június 26-a a kábítószer ellenes világnap. Ebből az alkalomból a rendőrök arra kérik a fiatalokat, hogy a szórakozóhelyek, fesztiválok látogatásakor fogadják meg az alábbi rendőrségi tanácsokat.

  • Mindig olyan társasággal menj szórakozni, amelynek tagjaiban megbízol! A szórakozóhelyen maradj együtt társaiddal, ne válj el tőlük idegenek kedvéért! 
  • A szórakozóhelyeken, fesztiválokon mindig figyelj a poharadra, italos üvegedre és ne hagyd azokat addig őrizetlenül, amig el nem fogyasztottad a tartalmukat. Idegentől ne fogadj el italt!
  • Mondj nemet, ha tiltott vagy esetleg ismeretlen szerrel kínálnak! A kábítószerek és egyéb bódító hatású anyagok fogyasztása veszélyes, mivel összetételük ismeretlen és hatásuk kiszámíthatatlan, valamint bódult állapotban megnövekszik az áldozattá és az elkövetővé válás veszélye.
  • Az esti sötétség beálltával ne közlekedj egyedül és lehetőleg kerüljétek a sötét parkokat, kivilágítatlan, elhagyatott helyeket!
  • Kizárólag annyi készpénzt vigyél magaddal a szórakozáshoz, amennyi feltétlenül szükséges!

Amennyiben bűncselekmény áldozatává váltál, azonnal értesítsd a rendőrséget a 112-es ingyenes segélyhívó számon!

A Pápai Rendőrkapitányságon drogprevenciós tanácsadásra is lehetőség van, hívd a 06-89/313-011-es telefonszámot vagy keresd személyesen a drogprevenciós összekötőt!





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: