Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Petőfi örök

Horváth Andrea | 2022.06.28.

Petőfiről, életének utolsó hónapjairól, napjairól, óráiról tartott előadást Rozgonyiné Csepregi Annamária tanárnő a Petőfi Városbarát Egylet legutóbbi összejövetelén. Az ülés helyszíne ezúttal is a katolikus iskola könyvtárterme volt.

A találkozó elején Varga Árpád olvasta fel „Petőfi örök” című saját versét, majd Kerecsényi Zoltán ügyvivő köszöntötte a megjelenteket és az előadót. Mint mondta, minden Petőfivel kapcsolatos témát szívesen fogadnak, ezért is örültek Rozgonyiné Csepregi Annamária anyagának. A tanárnő tulajdonképp két saját novelláját alapul véve beszélt Petőfi Sándor életének utolsó hónapjairól, napjairól. Az első részben a segesvári ütközethez kapcsolódó visszaemlékezéseket idézte fel, a második részben pedig fikciós írása kapcsán beszélt a költőt övező legendákról, miszerint túlélte a csatát, orosz fogságba került és Barguzinban halt meg.

Petőfi Sándor élete több titkot is őriz, már születésének helye körül is vannak viták, haláláról pedig még több legenda kering. Vajon elhunyt-e Segesvár környékén vagy elhurcolták Szibériába? A biztos választ nem ismerhetjük, de ahogy azt Kerecsényi Zoltán ügyvivő elmondta, Petőfi örök, hisz gondolatai fennmaradtak, verseiben ma is megtalálhatók.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: