Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Rangos atlétikaversenyt rendeznek városunkban

Haraszti Gábor | 2022.06.28.

Július 2-án és 3-án a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ), a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottsága, a Pápai Atlétikai Club (PAC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) együttműködése nyomán nemzetközi atlétikaverseny helyszíne lesz Pápa.

Az előttünk álló hétvégén a Pápai Sport Centrumban a Felnőtt, U23 és U20 Összetett Atlétikai Magyar Bajnokságra, a Mennyit futsz 100-on? 2022–re és a 63. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságra többszáz sportolót várnak. A futószámok mellett magasugrás, súlylökés, diszkoszvetés, rúdugrás, gerelyhajítás, távolugrás és kalapácsvetés szerepel a versenyszámok között, a bajnokságon egyéniben és csapatban hirdetnek győzteseket – hangzott el a szervezők mai sajtótájékoztatóján.

– A VEDAC még sosem rendezett összetett OB-t, ahogy Veszprémen kívüli helyszínen Balaton Bajnokságot sem, és most először nyílik lehetőség rákapcsolódni a kétségkívül legrangosabb hazai rendezésű atlétikaversenyre, a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjra, területi selejtező formájában – világított rá Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, a veszprémi atlétikapálya felújítása miatt rendezik Pápán a versenyt.

Deutsch Balázs, a Gyulai István Memorial szervezőbizottságának ügyvezetője a Mennyit Futsz 100-on? területi selejtezője kapcsán hangsúlyozta, aki eljön, nemcsak profi versenykörülmények között próbálhatja ki magát, hanem tanácsokat is kaphat a futáshoz élsportoló atlétáktól, Kéri Bettina és Szigeti Csongor sprintertől vagy a pápai születésű Kiss Gergőtől.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója kifejtette, fontosnak tartja megmutatni a fiatal élsportolókat a közvéleménynek, mert példaként állhatnak a kortársaik előtt. Részt vett a sajtótájékoztatón Kövér Fanni, junior EB negyedik gerelyhajító, Csekő Miklós, U20 világranglista harmadik helyezett kalapácsvető, Füredi Dániel, junior EB 10. helyezett kalapácsvető, Pásztor Bence kalapácsvető, aki az összes korosztályos világversenyről éremmel tért haza, valamint Varga Patrik, a PAC dobóedzője is. Utóbbi elmondta, ha tanítványa, Füredi Dániel a legjobb hat közé kerülne a kalapácsvetők versenyében, ő már elégedett lenne.

A sportolók végezetül beszámoltak az idei év legfontosabb célkitűzéseiről, a hétvégével kapcsolatos várakozásaikról.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: