Dalos Fő tér

396
Fotó: Babos Petra

A Tánc-Lánc Alapítvány immáron harmadik éve szervezi meg dalos alkalmait egy-egy nyári estén a Fő téren. A Dalos Fő tér elnevezésű csütörtök esti program célja, hogy a próbáik után kimenjenek a belváros szívébe és együtt dalokat tanuljanak.

– A Csoóri Sándor Programnak köszönhetően lehetőségünk nyílt arra, hogy egy népi ének csoportot indítsunk, ez a Sziles nevet kapta azért, mert próbáltunk pápai kötődést keresni. Az Öreghegyben volt egy Sziles elnevezésű fás rész és ez a középkorban nagyon ismert volt. Most már a Tánc-Lánc gondozásában, a Sziles népi énekegyüttes tagjai tanítanak a Dalos Fő tér programon, s reméljük, néha-néha zenekart is tudunk körünkben köszönteni – tudtuk meg Müller Anitától, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület elnökétől, aki hozzátette, minden alkalommal egy-egy új nótát tanulnak a résztvevőkkel, valamint ismétlik az előző összejövetelen tanultakat.

A mai volt az első alkalom és mostantól csütörtök esténként 19 óra 30 perctől szeretettel várnak minden érdeklődőt a közös éneklésre a Fő térre – hangsúlyozta Müller Anita, aki azt is elmondta, a jövő csütörtökön elmarad a közös nótázás, hiszen edzőtáborban lesznek a diákok.

A mai alkalmon kalotaszegi dallamok csendültek fel.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!