Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Strandoltak és vonatoztak is az ESZI táborozói

Pintér-Papp Eszter | 2022.07.01.

Ma ér véget Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye nyári táborának második turnusa, melynek programjait a Család- és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítői szervezték. A tábor bázisa a Huszár Közösségi Házban volt, a gyerekek innen indultak a sok-sok érdekes program helyszíneire.

Orbánné Szekér Dorottyától, az óvodai és iskolai szociális segítés szakmai vezetőjétől megtudtuk, intézményük alkalmazott munkamódszere a közösségi szolgáltatás, aminek keretében szabadidős tevékenységeket szerveznek, köztük ezt a mostani tábort is, ahová 20 pápai alsó tagozatos diákot vártak az iskolák ajánlásai alapján. A tábor szervezői magánszemélyektől, vállalkozásoktól és több szervezettől is komoly támogatást kaptak. Orbánné Szekér Dorottya külön is köszönetet mondott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek, a Pápai Platán Nonprofit Kft-nek, a Bakonyerdő Zrt-nek és a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Irodának.

A gyerekek számára – a támogatóknak is köszönhetően – rendkívül változatos programot állítottak össze a hétre. Albertné Stankovics Éva óvodai és iskolai szociális segítő kiemelte, nagyon kedvelt volt a gyerekek körében a hétfői karkötőkészítés, valamint az egészséges táplálkozásról szóló előadás és a hozzá kapcsolódó ételkészítés. Természetesen kedden a strandon is nagyon jól szórakoztak a táborozóik és szerdán a Kékfestő Múzeum programja is nagyon érdekes volt. Ugyancsak a szerdai nap programja volt Szalóki Sándor karateoktató foglalkozása, melytől néhányan kicsit tartottak, de aztán hamarosan feloldódtak a gyerekek és mindenki nagyon jól érezte magát. Csütörtökön Huszárokelőpusztára kirándult a kis csapat és a mai napra is jutott érdekesség, hiszen a vasútállomáson látták vendégül az ESZI táborát, ahol a vasúti közlekedéssel kapcsolatos totót töltöttek ki a gyerekek, majd egy rövid vonatozás várta őket, végül a hajtányokat is kipróbálhatták.

Az ESZI táborának második turnusa ma délután akadályversennyel és társasjátékozással zárul.   


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.26.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2002, 2006

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: