Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szombat délelőtti REND-es gyermekprogramok

Pintér-Papp Eszter | 2022.07.02.

A Református Egyházi Napok Dunántúl szervezői természetesen a gyermekes családokra is gondoltak, a belvárosi helyszínek közül több is van, ahol gyermekprogramokkal várják a fesztiválozókat.

Ma délelőtt a Tánc-Lánc hangulatos, árnyas udvarán Kerekítő foglalkozást tartottak a gyerekeknek, majd Belefér egy pici szívbe címmel a Pici Szív Tánczenekar – Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar tagjai – énekeltető, táncoltató, kacagtató gyerekelőadását hallhatták az érdeklődők. Varázslatos hangulata volt ennek a kedves koncertnek, ahol az árnyat adó fák alatt ülve vagy éppen táncolva-vonatozva hallgatták a családok a zenét, a fal mellett felállított kézműves-asztaloknál pedig eközben szebbnél szebb alkotások születtek.

Az ótemplom udvarán egész délelőtt játszhattak a gyerekek az eperfa alatt, Szőlőszemezgető játékos küldetés várta a vállalkozó kedvű kicsiket. A nyolc állomásból álló küldetés során játékos feladatokon át vezetett a résztvevők útja a célig, közben Jézus születésével, az egyházi év részeivel, az egyházi jelképekkel kapcsolatos tudásukról is számot adhattak.

A Március 15. tér több pontján is gyermekjátékok gondoskodnak a legkisebbek szórakoztatásáról. A Tánc-Lánc előtt ládavasút, az újtemplom mögött teniszes játék, a Reformáció emlékműnél Merende gyermekjátszató várja a családokat.

A gyermekprogramok sora délután a Tánc-Lánc udvarán az Alma együttes koncertjével folytatódik, de lesz még Kerekítő és a Pegazus Színház A kiskakas gyémánt félkrajcárja című előadását is láthatja az apró közönség, az ótemplom udvarán pedig délután is lehet játszani az eperfa alatt.

A fesztivál részletes programját a www.rend.hu oldalon találhatják olvasóink.    





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: