Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Színházrajongók, figyelem!

Horváth Andrea | 2022.07.07.

A Jókai Mór Művelődési Központban idén már júniusra elkészültek a bérletes előadások szervezésével. – Nagyon örülünk annak, hogy a következő évadban egy sokkal változatosabb és izgalmasabb repertoárt tárhatunk a színházlátogató közönség felé. És bízunk abban, hogy a koronavírus-járvány sem terheli olyan mértékben sem a szakmát, sem pedig a közösségi programokat, mint az előző évadban. Mind a Latabár-, mind pedig a Voyta-bérlet repertoárján látszik, hogy a vidéken is játszó színházak sokkal több darabot mutattak be az elmúlt időszakban, így mi is jelentősen nagyobb kínálatból válogattunk – mondta el Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember.

A JMK-ban a következő évadban is két felnőtt bérlet lesz: délután 15 órai kezdéssel egy három előadásos, 19 órai kezdéssel pedig egy öt előadásos bérletet kínálnak. A délutáni Latabár-bérlet egyértelműen a könnyed, kacagtató vonalat képviseli, olyan előadásokkal, melyek igényes színpadi megjelenéssel és remek színészi alakításokkal arra hivatottak, hogy kizökkentsék a nézőket a szürke hétköznapokból.

Az esti Voyta-bérletben szintén megtalálhatóak a nevettető darabok, de igyekeztek becsempészni olyan előadásokat is, melyek filozofikus hangvételű humorral szórakoztatják a közönséget, ilyen például a Veres 1 Színház Hogyan nevezzelek? című előadása. Ugyancsak az esti bérletben kapott helyet az irodalmi klasszikusból színpadra állított A gyertyák csonkig égnek című előadás. Márai Sándor szuggesztív erejű, két barát történetét elmesélő regényét a József Attila Színház színpadi adaptációjában láthatja a nagyérdemű Lux Ádám és Nemcsák Károly főszereplésével. A bérletet egy nagyszabású, látványos és rendkívül szórakoztató musicallel zárjuk, az Anconai szerelmesekkel, amelyben Buch Tibor, Fésűs Nelly, Pál Tamás és Sári Évi hozzák el hozzánk a mediterrán életérzés hangulatát.

S a közönség kérésének eleget téve, ismét Pápára látogat Hernádi Judit és Kern András. Az évadnyitó előadás mindkét bérletben a Valódi hamisítvány lesz, a két színész sziporkázó párosával. Az Orlai Produkció nagy sikerű vígjátéka jutalomjáték a két színészlegendának, nekünk pedig ajándék, hiszen másfél órán keresztül élvezhetjük a köztük lévő, vibráló civódást a színpadon.

– Nagyon örülünk annak is, hogy már júniusban elkészültünk a teljes őszi kínálattal, így korábbi bérleteseinknek egészen szeptember 4-ig van lehetőségük arra, hogy megújítsák és megvásárolják bérletüket a következő évadra. A bérletmegújítás az adatok megküldésével emailben, vagy személyesen a JMK jegypénztárában lehetséges. Az új bérletek értékesítését szeptember 5-én kezdjük meg, valamennyi jegypénztárunkban – mondta el Cseh-Müller Orsolya.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: