Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Cirkusz boldog embereknek

Horváth Andrea | 2022.07.08.

Idén jelent meg Csukárdi Sándor negyedik kötete, a Cirkusz boldog embereknek. A 93. Ünnepi Könyvhéten már találkozott olvasóival, azonban számára az igazi könyvbemutató mindig Pápán van. Ezúttal is így volt, a Pannonia Reformata Múzeumban ismerkedhettek a novelláskötettel az érdeklődők.

Csukárdi Sándor eddig két, gyerekeknek szóló könyvet és két novelláskötetet írt. A Vadvacsorákat a Születni a Facebookon követte, majd Az eltévedt Hópehelykisasszony és más mesék című mesegyűjtemény jelent meg, s a legfrissebb mű a Cirkusz boldog embereknek. A mostani kötet novellái kicsit eltérnek az írótól eddig megszokott, könnyedebb, humorosabb történetektől.

– Nagyjából az utóbbi két év termése ez a tizenhat novella – mondta Csukárdi Sándor; Sanyó, ahogy mindenki ismeri. – Az első novelláskötetemben inkább csak kérdéseket vetettem fel, a mostaniban pedig már válaszokat is adok. Az értékválságról, az elidegenedésről írtam korábban is, a menekülési útvonalat keresve, most pedig a novellákban útmutatásként megjelenik a hit. Nem véletlen, hogy a Pannonia Reformata Múzeumban tartottuk a bemutatót – tette hozzá.

A könyvbemutatón elhangzott néhány novella: a szerző megtanulta a címadó történetet, így a hozzáadott színészi játéka is gazdagította a mondanivalót. Rózsás Ancsa a Lapot húzni Darwinra, Balogh Adrienn és Janus Norbert a Kati, ugye?, Rózsás Hajnalka pedig A kovács megkísértése című novellát olvasta fel. Győry Zoltán és Miklós Csongor a zenei aláfestésért kaptak nagy tapsot. A szerzővel Horváth Andrea beszélgetett.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: