Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A természet kincseit csodálhatjuk a Természet Ösvényén

Pintér-Papp Eszter | 2022.07.09.

A Hagyományok Hegye egy olyan terület, ahol kézzelfogható közelségbe kerül hozzánk a természet és a történelem. A Hagyományok Hegye Egyesület elkötelezett a természeti értékek védelme mellett. Az egyesület munkáját segíti mostantól a Természet Ösvénye tanösvény, mely a Bakonyerdő Zrt. 11 millió forintos támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

Az interaktív táblákkal, tájékoztató feliratokkal, ábrákkal felszerelt tanösvényt a Hegy Napján adta át Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója, aki köszöntőjében hangsúlyozta, egyre többször halljuk azt a mondást, hogy a Földet nem apáinktól örököltünk, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. – Napjainkban sebesen változik a világ. Jóllehet a kulturális változás folyamatos volt az emberiség történelme során, a változások mai sebessége azonban nagyobb, mint az emberi lét bármelyik korábbi szakaszában – mondta a vezérigazgató, aki arról is szólt, korábban a természet közelében élő ember jobban eligazodott a világban, élete kiszámíthatóbb volt. Az ember és környezete közötti harmónia a fenntartható fejlődés egyik alapja, melynek kialakításához, fenntartásához útmutatást nyújtanak népünk hagyományai. Minden nemzetnek szüksége van az összetartozás, az egy tőről fakadás érzésére.

Varga László beszédében szólt az erdők fontosságáról, és hangsúlyozta, az erdő és a hagyományok tiszteletének megismerése erdei iskoláikban és látogatóközpontjaikban az erdőpedagógiai foglalkozások építő köve. A Hagyományok Hegye Egyesület számára szintén fontos a természeti értékek védelme és lelkes munkájukat a Bakonyerdő Zrt. is támogatja. Így jöhetett létre a Természet Ösvénye tanösvény, melynek kialakításához 11 millió forinttal járultak hozzá.

A Természet Ösvénye tanösvény a hegyen kanyarogva, több állomáson át, ismertető és interaktív táblákon, játékos elemeken keresztül mutatja be a környék növény- és állatvilágát, a talaj élőlényeit, az Öreghegy emlékeit, a régi betyárvilágot és mesterségeket, és néhány gondolatban az erdőgazdálkodást. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: