Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vissza a jövőbe a PikNik Mozival

Pintér-Papp Eszter | 2022.07.10.

A kicsit flúgos tudós, dr. Emmett Brown és fiatal barátja, a 17 éves Marty McFly ma este a külső-várkerti szabadidőparkba látogattak, letelepedtek a pázsitra terített takarókra, belekóstoltak a pattogatott kukoricába, ittak pár korty üdítőt, aztán működésbe hozták a fluxuskondenzátort, s már repültek is vissza a jövőbe. Akár így is történhetett volna… 

Az igazság azonban az, hogy az elmúlt évben már nagy sikert aratott PikNik Mozi látogatott ismét Pápára és ezúttal a 80-as évek ikonikus filmjét, a Vissza a jövőbe című sci-fi-filmvígjátékot vetítették a filmkedvelő közönségnek.

A külső-várkerti szabadidőparkban délután felállították a több mint 9 méter széles és 7 méter magas vetítővásznat, kifeszítették a színes lampionfüzért és valamivel hét óra után megérkeztek az első vendégek is. Takarókkal, kempingszékekkel, nassolnivalóval, üdítővel felszerelkezve érkeztek a mozizók a hatalmas vászon elé, és vidáman beszélgetve, türelmesen várták a vetítés kezdetét. Nem sokkal kilenc óra előtt már több százan voltak és a kicsit felélénkülő szélben együtt számolták a másodperceket a vásznon megjelenő visszaszámláló órával. Kilenc órakor aztán elkezdődött a vetítés, s hamarosan mindenki úton volt Marty-val 1955. november 5-e felé, hogy együtt sok-sok kalandot élhessenek át.

A hangulat remek volt, a film szórakoztató, ám valamivel több, mint fél órával a film vége előtt a már említett szél mellé az eső is megérkezett, a nézők gyorsan hazaindultak és a vetítés félbeszakadt…

A szabadtéri mozizás Pápa Város Önkormányzatának „…mint vízbe dobott kavics” elnevezésű közösségfejlesztő projektje jóvoltából valósulhatott a Vajda Péter lakótelep szomszédságában. A szervezőktől megtudtuk, a projekt augusztus 19-én, pénteken a volt Kilián lakótelepen folytatódik, ahol a Bohém rapszódia c. zenés filmet láthatják az érdeklődők.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: