Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tegnap bájitaltan, ma varázslósakk, holnap kviddicsmeccs

Horváth Andrea | 2022.07.12.

A Jókai Mór Városi Könyvtár talán legnépszerűbb tábora a júliusi, melyet a Harry Potter-történetek jegyében szerveztek. A résztvevő gyerekeket hétfő reggel a Teszlek süveg beosztotta a négy ház valamelyikébe, s azóta a varázslók érdekes világában kalandoznak.

A tábor nem csupán témájában, de külsőségeiben is a Roxfortot idézi. A résztvevők nagy része minden részletet ismerő Harry Potter-rajongó, így igazán értékelték az ötletes díszletet és programokat. Hétfőn mindenki elkészíthette a varázspálcáját, amit aztán azonnal ki is próbáltak a gyerekek. Gelencsér-Werli Bálint elmondta, hogy csak képzelőerő kérdése az egész, ha igazán koncentrál valaki, érezhető, hogy varázsereje van a pálcának. Barátjával már több csatát is vívtak.

Tetszett a résztvevőknek a hétfő délutáni program is, amikor a bölcsek kövét kellett megkeresniük, kérdésekre válaszolva követték a nyomokat és végül ráleltek a kőre a Tiltott Rengetegben, azaz a könyvtár udvarán. Bájitaltanon gyümölcsökből készítettek finom innivalót, de készült olyan varázserejű folyadék is különféle növényből, amit csak nézegetni szabad. Ma Sós Mari, a Szarvaskör Egyesület elnöke tanított érdekes dolgokat a gyógynövényekről, a gyerekek mandragórát formáztak és ismerkedtek a varázslósakk rejtelmeivel.  Holnap kviddicsmeccs lesz a Hagyományok Hegyén, de lesz még sötét varázslások kivédése és legendás lények gondozása óra is. A tábor RBF, azaz a Rendes Bűbájos Fokozat vizsgával ér véget.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: