Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyerekek a kulisszák mögött

Pintér-Papp Eszter | 2022.07.14.

A Jókai Mór Művelődési Központ színházépületének kulisszái mögé pillanthattak be ma délután a Jókai Mór Városi Könyvtárban és az Esterházy-kastélyban táborozó gyermekek.

A táborozók elsőként érdekességeket hallhattak az egykor a Március 15. téren, a mai Református Újtemplom helyén álló színházépülettel kapcsolatban, majd megismerkedhettek a mai színházépület történetével is.

A gyerekek ezután számos olyan helyre is bepillanthattak, ahová egy átlagos látogató nem léphet be. Így érdekességeket hallhattak a fény és hangpult használatával kapcsolatban és maguk is felkapcsolhatták a színpadi fényeket. A táborozók felmehettek a színpadra, ahol arra is választ kaphattak, hogyan építik fel a szakemberek az egyes előadások díszleteit, honnan látja az ügyelő, hogy mi történik a színpadon, a nézőtéren és a függöny előtt és hogyan irányítják a függönyt a rendezvényeken. A kulisszák mögötti séta során a gyerekek bepillanthattak a színészek öltözőibe és a pincében megnézhették többek közt a zenekari árkot is.

A színház vendégei a sok érdekességet rejtő séta után beültek a színházterembe és megnézték a Szünidei Mozimatiné mai vetítését, a Fel című animációs filmet.    


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: