Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Haydn vendégeskedik Pápán

Pintér-Papp Eszter | 2022.07.15.

Haydn 25. szimfóniájának hangjaival néhány perccel ezelőtt megkezdődött a XXV. Haydn Fesztivál az Esterházy-kastély udvarán. A Budapesti Vonósok nagy múltú rendezvényének második alkalommal ad otthont városunk. A fesztivál nyitókoncertjén a Budapesti Vonósok vendége Pálfalvi Tamás trombitaművész.

Dr. Bendzsel Miklós, a Budapesti Vonósok kuratóriumának elnöke a rendezvényen mondott köszöntőjében úgy fogalmazott, a Budapesti Vonósok Haydn Fesztiválja Fertőd után Pápán új otthonra talált. A kuratóriumi elnök köszöntötte a nézőtéren helyet foglaló Botvay Károlyt, a kamarazenekar alapítóját, aki az idei évben ünnepli 90. születésnapját. Dr. Bendzsel Miklós arról is szólt, hogy a zenekar, melynek a Haydn Fesztivál az egyik védjegye, az idén 45 éves. A kuratórium elnöke ezt követően ismertette a fesztivál kínálatát, a koncerteken felcsendülő zeneműveket egy gyümölcskosáron található gyümölcsökhöz hasonlítva.

A vendégeket köszöntötte Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője is, hangsúlyozva, amikor egy évvel ezelőtt a Haydn Fesztiválon köszöntőt mondott, még csak reménykedett abban, hogy a fantasztikus közönség és az Esterházy-kastély, mint gyönyörű kulissza, meggyőzik a Budapesti Vonósokat arról, hogy ne csak egyszer látogassanak el hozzánk, hanem a XXV. Haydn Fesztiválnak is Pápa város adhasson otthont.

A rendezvénysorozat holnap zenés kastélytúrákkal folytatódik, majd 17 órakor Ötórai tea címmel beszélgetésre várják az érdeklődőket, ahol Pilz János, a Budapesti Vonósok koncertmestere, Bényei Tamás, a Hot Jazz Band alapító tagja, valamint Botvay Károly lesznek a beszélgetőpartnerek. Szombaton 18 órakor Pápa Város Fúvószenekara ad nyáresti koncertet, majd 20 órától a Hot Jazz Band és a Budapesti Vonósok közös koncertjét hallhatják a zenekedvelők. Vasárnap ismét lesznek zenés kastélytúrák, délután családi nap várja a családokat kézműves-foglalkozással, majd 18 órától egy támogatói jeggyel látogatható exkluzív programot kínálnak a szervezők, ahol Göttinger Pál, a vasárnap esti operaelőadás rendezője árul el a hallgatóságnak az előadással kapcsolatos kulisszatitkokat. Ezt követően 20 órától magát az előadást, Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperáját is megtekinthetik az érdeklődők.


  • Friss hírünk
    ZENE

    Új „szerepben” a kolumbiai művész…

    A kolumbiai énekes/színész, Maluma (1994) múlt héten...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: