Rákász Gergely ismét Pápán koncertezett

260
Fotó: Kuri Ákos

Rákász Gergely adott koncertet a Református Ótemplomban péntek este. Az orgonaművész ezúttal is a klasszikus zene halhatatlanjait idézte meg hangversenyén, a tőle megszokott interaktív formában.

– Meg is sértődnék, ha nem visszajáró vendégként köszöntenének a pápaiak – mondta nevetve Rákász Gergely, aki valóban nem hagyja ki turnéiból az itteni közönséget. Szívesen jön városunkba a művész, aki mindig kiemeli a hangulatos szakrális tér tökéletes akusztikáját. Éves szinten közel ötven koncertet ad, mindig örömmel és mindig nagy mesélőkedvvel. Védjegyévé vált a Lords of the Organ-sorozat, melyben évről évre új darabokkal és régi kedvencekkel népszerűsíti a klasszikus zenét.

Ahogy mindig, most is látványkoncert várta az érdeklődőket, a vásznon is megjelent az orgonaművész briliáns játéka, valamint  Papp Norbert vizuális narrációja. A képek és a zene tökéletes összhangban segítették a hallgatóságot abban, hogy a koncert idejére elfeledkezzen a hétköznapokról. A hatodik évadban is a Lords of the Organ alapkoncepciója érvényesül, ezúttal a hangszer show-arcát mutatva. Elgar Parádé és pompa című művével például Angliába repíti a zene és a képzelet a közönséget, a Gladiátorok indulójával pedig az ókori Rómába. Emellett többek között Vivaldi és természetesen Bach muzsikája is felcsendült a koncert során.

Rákász Gergely ezúttal is mesélt a darabokról, azok keletkezési körülményeiről, a zeneszerzőkről. A látványnak, a hangszerek királynőjének, az orgonaművész virtuóz játékának köszönhetően ismét feledhetetlen hangversenyben volt része az érdeklődőknek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!