Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A XXV. Haydn Fesztivál színpadán Pápa Város Fúvószenekara

Pintér-Papp Eszter | 2022.07.16.

A zenés tárlatvezetéseket követően egy érdekes beszélgetéssel folytatódott ma délután a XXV. Haydn Fesztivál programja. Az Esterházy-kastély marionettszínházában Pilz János, a Budapesti Vonósok koncertmestere, Bényei Tamás, a Hot Jazz Band alapító tagja, valamint Botvay Károly, a Budapesti Vonósok alapítója beszélgettek zenei pályájukról és a két zenekar találkozásáról.

A hallgatóság érdekes történeteket hallhatott a Budapesti Vonósok Kamarazenekar megalakulásáról, a pályájukat alakító véletlenekről, illetve arról is, hogy hogyan találkozott a Hot Jazz Band és a Budapesti Vonósok zenei világa.

A beszélgetést követően kezdődött az Esterházy-kastély udvarán Pápa Város Fúvószenekara koncertje. A város és környéke közkedvelt zenekara könnyed nyári koncerttel szórakoztatta a közönséget.

A fesztivál programja 20 órától a Hot Jazz Band és a Budapesti Vonósok közös koncertjével folytatódik.

Vasárnap ismét lesznek zenés kastélytúrák, emellett holnap délután családi nap várja a családokat kézműves-foglalkozással, illetve betekintéssel a marionettszínház és a legyezőnyelv titkaiba, majd 18 órától egy támogatói jeggyel látogatható exkluzív programot kínálnak a szervezők, ahol Göttinger Pál, a vasárnap esti operaelőadás rendezője árul el kulisszatitkokat az előadásról. Ezt követően 20 órától magát az előadást, Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperáját is megtekinthetik az érdeklődők.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: