A XXV. Haydn Fesztivál színpadán Pápa Város Fúvószenekara

1227
Fotó: Pintér Ádám

A zenés tárlatvezetéseket követően egy érdekes beszélgetéssel folytatódott ma délután a XXV. Haydn Fesztivál programja. Az Esterházy-kastély marionettszínházában Pilz János, a Budapesti Vonósok koncertmestere, Bényei Tamás, a Hot Jazz Band alapító tagja, valamint Botvay Károly, a Budapesti Vonósok alapítója beszélgettek zenei pályájukról és a két zenekar találkozásáról.

A hallgatóság érdekes történeteket hallhatott a Budapesti Vonósok Kamarazenekar megalakulásáról, a pályájukat alakító véletlenekről, illetve arról is, hogy hogyan találkozott a Hot Jazz Band és a Budapesti Vonósok zenei világa.

A beszélgetést követően kezdődött az Esterházy-kastély udvarán Pápa Város Fúvószenekara koncertje. A város és környéke közkedvelt zenekara könnyed nyári koncerttel szórakoztatta a közönséget.

A fesztivál programja 20 órától a Hot Jazz Band és a Budapesti Vonósok közös koncertjével folytatódik.

Vasárnap ismét lesznek zenés kastélytúrák, emellett holnap délután családi nap várja a családokat kézműves-foglalkozással, illetve betekintéssel a marionettszínház és a legyezőnyelv titkaiba, majd 18 órától egy támogatói jeggyel látogatható exkluzív programot kínálnak a szervezők, ahol Göttinger Pál, a vasárnap esti operaelőadás rendezője árul el kulisszatitkokat az előadásról. Ezt követően 20 órától magát az előadást, Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperáját is megtekinthetik az érdeklődők.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!