Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Szombat esti koncert a Budapesti Vonósokkal

Pintér-Papp Eszter | 2022.07.16.

A XXV. Haydn Fesztivál szombat esti koncertjén a Budapesti Vonósokat és a Hot Jazz Bandet hallhatja a közönség az Esterházy-kastély udvarán. A két zenekar zenei világának izgalmas találkozását bemutató koncert néhány perccel ezelőtt kezdődött.

A Hot Jazz Band már a koncert kezdete után nem sokkal közös éneklésre hívta a közönséget, akik először kicsit bátortalanul, később egyre lelkesebben énekelték együtt a zenészekkel a jól ismert filmslágert, Oda vagyok magáért…

Bényei Tamás, a Kossuth-díjas Hot Jazz Band alapítója a koncert előtt a Médiacentrumnak elmondta, mindig örömmel jönnek Pápára és a csodálatosan felújított Esterházy-kastély udvara remek helyszíne ennek a nagy múltú zenei fesztiválnak. Mint mondta, Pápa Város Fúvószenekarának koncertjét hallgatva arról is megbizonyosodott, hogy a helyszín nemcsak szép, de nagyon jó az akusztikája is.

A XXV. Haydn Fesztivál vasárnap délután folytatódik. Holnap is lesz lehetőség részt venni a sajátos hangulatú zenés tárlatvezetéseken, emellett délután családi nap várja a családokat, akik kézműves-foglalkozáson vehetnek részt, betekinthetnek a marionettszínház rejtelmeibe és a legyezőnyelv titkaival is megismerkedhetnek. A szervezők 18 órától egy támogatói jeggyel látogatható exkluzív programot kínálnak az érdeklődőknek, melyen Göttinger Pál, a vasárnap esti operaelőadás rendezője árul el kulisszatitkokat az előadásról. Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperáját holnap este 20 órától láthatja a zenekedvelő közönség az Esterházy-kastély udvarán.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: