Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Délutáni programok a Haydn Fesztiválon

Pintér-Papp Eszter | 2022.07.17.

A XXV. Haydn Fesztivál vasárnapi programjai kora délután zenés kastélytúrával indultak, majd 18 órakor egy érdekes beszélgetés kezdődött, ahol Göttinger Pál, az esti operaelőadás rendezője árult el kulisszatitkokat az előadással és a színházi világgal kapcsolatban.

A mai napon két alkalommal volt lehetőség a Budapesti Vonósok alkotta duók, triók és kvartettek muzsikájától kísérve végigjárni az Esterházy-kastély termeit. A kis zenekarok Haydn-művekkel örvendeztették meg a különleges tárlatvezetések látogatóit, így a Nádor teremben például udvari táncok csendültek fel, a kápolnában A pacsirta kvartett 1. tétele, a marionettszínházban pedig a G-dúr vonós trió 3. tétele.

Nem sokkal ezelőtt ért véget az a beszélgetés, ahol Göttinger Pál beszélt pályájáról, az operák világáról, az operarendezés érdekességeiről és arról, hogyan került kapcsolatba a Budapesti Vonósokkal és hogyan jött létre a mai előadás.

Az Esterházy-kastély udvarán már készülődnek a művészek, 19.30-kor kezdődik a XXV. Haydn Fesztivál záróprogramja, Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperája. A közönség a Budapesti Vonósok mellett Bordás Barbarát, Erdős Attilát és Göttinger Pált láthatja a színpadon.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: