Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Összefogás a pápai foci jövőjéért

Haraszti Gábor | 2022.07.18.

Pápa Város Önkormányzatának támogatásával a Pápai Perutz FC és a Pápai Egyesített Labdarúgó Club a pápai felnőtt férfi labdarúgás újbóli felvirágoztatása érdekében együttműködési megállapodást írt alá. A megyei bajnokságban induló csapat edzője Kun-Szabó Attila lesz.

Miután nyár elején kiderült, hogy anyagi okok miatt a Perutz FC visszalép az NB III-as bajnokságtól, városszerte számos félinformáció látott napvilágot a lehetséges folytatást illetően. A háttérben viszont folyamatosan zajlott a munka, több megbeszélés és egyeztetés is történt. Mostanra konkrétumok is kiderültek, melyekről sajtótájékoztató keretében számoltak be az érintettek. Bocskay László úgy fogalmazott, az együttműködéssel mindkét klub jól jár.

– A sikeresen működő Pápai Egyesített Labdarúgó Clubbal a korábbinál szorosabb együttműködésre van szükség ahhoz, hogy későbbi terveinket meg tudjuk valósítani – mondta a Perutz elnöke. – A PELC vezetőivel többször tárgyaltunk, megvizsgáltuk a lehetőségeket, melynek eredményeképpen létrejöhetett az a szerződés, ami többek között szakmai együttműködést is tartalmaz. Úgy gondolom, mindkét fél hasznára válhat a partnerség, hiszen a fiatalok felnőtt közegben fejlődhetnek és az U19-es csapatból „kiöregedők” nem a környező településeken, hanem Pápán folytathatják felnőtt pályafutásukat.

– Két önálló egyesület kötött együttműködési megállapodást, két olyan, melyeknek más-más a feladata és ebből következik, hogy más-más a felelőssége is – húzta alá a sajtóeseményen Grőber Attila, a PELC elnöke. – A PELC három területen tudja és fogja segíteni a Perutzot: az egyik ilyen a szakmai támogatás, a másik az, hogy – azt szem előtt tartva, hogy ne veszélyeztesse a versenykorosztályaink szereplését – játékosokat irányítunk a felnőtt csapathoz, a harmadik a megfelelő infrastruktúra biztosítása.

Nagy Mihály, a PELC körzetközpont-vezetője arról beszélt, hogy a PELC segítsége nélkül a Perutz felnőtt csapata nem tudott volna elindulni a pontvadászatban.

– Azt tudni kell, hogy az utolsó 24 órában vagyunk, nagyon nehéz felnőtt játékosokat a klubhoz csábítani, de úgy látom, jó úton haladunk. A PELC azt vállalta, hogy minimum öt játékost minden hétvégén biztosít a felnőtt csapat számára, emellett tizenöt kettős játékengedélyt készítünk, ami azt jelenti, hogy ha nem ütköznek a mérkőzések, akkor ennyi labdarúgó áll az edző rendelkezésre. Az biztos, hogy az első félév nem lesz egyszerű, minél hamarabb fizikálisan egy szintre kell hozni a játékosokat, de úgy látom, mindenki motivált, az edzésmunka nagyon jó. Nehéz lenne azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mire lehetünk képesek a megyei bajnokságban, stabil szereplésben bízom.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Perutz edzője Kun-Szabó Attila lett, munkáját edzőként és játékosként Horváth Tamás segíti, a kapusedzői feladatokat Jurik Tihamér, a szakmai felügyeletet Nagy Mihály látja el. Mint megtudtuk, jelenleg kilenc labdarúgót igazolt az egyesület, de több játékossal is tárgyalásban állnak.

A Perutz hétvégén Enyingre utazik egy pályaavatóra, majd a Magyar Kupa első fordulójában – várhatóan augusztus 6-án – a Balatonszepezd vendége lesz.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: