Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pilter Örs lett Veszprém megye KicsiNagykövete

Huszár Hajnal | 2022.07.19.

Az év elején hirdette meg a Generációk Találkozása Egyesület a Magyarság KicsiNagykövete Programot, a megyénként zajló versenyre országosan több mint 15 ezer 10-12 év közötti diák jelentkezett.

Az első alkalommal megrendezett verseny célja az volt, hogy a fiatalok játékos formában minél több értéket megismerjenek szűkebb hazájukról, s a megszerzett tudást képesek legyenek továbbadni – mondta el Strack Mária, a program ötletgazdája. A feladatok között történelmi, irodalmi, műveltségi és agrár kérdések szerepeltek, de sporttal kapcsolatos feladványokat is meg kellett oldaniuk a nevezőknek. A három részből álló megyei megmérettetés első fordulójában interaktív felületen dolgoztak a gyerekek, a második forduló levelező feladatot adott a diákoknak, aztán a 30 legeredményesebben szereplő kisdiák jutott be a megyei döntőbe, melyen kilenctagú zsűri értékelte a feladatok alapján készített előadásokat, így választották ki a megyék három-három kicsiattaséját és a győztest, a kicsinagykövetet.

A Veszprém megyei verseny eredményhirdetését hétfőn tartották az Esterházy-kastélyban. A rendezvényen Győrffy Balázs Veszprém megyei fővédnök, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Gaal Gergely országos főmentor és dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a legeredményesebben szereplő diákokat, köszönetet mondva a felkészülésben segítő szülőknek és pedagógusoknak is. Mint mondták, Magyarország és megyénk rengeteg értékkel rendelkezik, amiket a verseny résztvevői már megismertek és ezt a tudást át kell adniuk környezetüknek, diáktársaiknak is, hogy mindenki tudja, milyen gyönyörű hazánk van.

A szervező egyesület a zsűri értékelése alapján öt különdíjat adott át, Veszprém megye kicsi agrárattaséjának Tomor Dorottya Zórát választották, Farkas Blanka a kicsi sportattasé címet érdemelte ki, Tóth Ramóna lett a megye kicsi kulturálisattaséja, a Veszprém megye kicsi nagykövete címet pedig Pilter Örs, a Munkácsy-iskola diákja nyerte el.

A kisfiú elmondta, a verseny nem volt könnyű, sokat készült rá anyukájával és osztályfőnökével, Németh-Bene Gabriellával, de nagyon érdekesnek találta a feladatokat és sokat tanult Veszprém megyéről.

A verseny országos döntőjét várhatóan szeptemberben tartják a megyei győztesek részvételével.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: