Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Újabb tanfolyam indult a könyvtárban

Horváth Andrea | 2022.07.19.

Idén már a második számítógépes tanfolyamot szervezték meg a Jókai Mór Városi Könyvtárban a nyugdíjasok számára. Ezúttal a kezdők ismerkedhetnek az internethasználattal, ám ősszel ismét lesz kurzus a haladóknak is.

Polovitzerné Antal Mónika, a Jókai Mór Városi Könyvtár szakmai vezetője 2008-ban tartotta a szépkorúak számára szervezett első számítógépes tanfolyamot és azóta is szívügye ez a képzés. Az ingyenes kurzus népszerű a nyugdíjasok körében, hisz egyre többen vannak, akik az okoseszközök segítségével tartják a kapcsolatot gyerekeikkel, unokáikkal, de a híreket és recepteket is az interneten keresik.

A kezdő tanfolyam is négy alkalomból áll, egy-egy foglalkozás kétórás. Polovitzerné Antal Mónika elmondta, hogy a számítógépek ki- és bekapcsolásával kezdik a képzést, aztán a résztvevők megismerkednek az egér és a billentyűzet használatával, az ikonokkal, az internetes keresések alapvető tudnivalóival.

Kecskés Dezsőnét unokai már tanítgatták a számítógép használatára, de mint mondta, sok dolgot elfelejtett és szerette volna megismerni az alapokat. Külön kiemelte, hogy a tanfolyamon lassabban haladnak, a magyarázat után pedig mindenki használja a frissen megszerzett ismereteket. Nevetve tette hozzá, hogy ő palacsintát sütni tanítja az unokáit, cserében ők gyakorolnak vele.

Őszre ismét szerveznek számítógépes tanfolyamokat, az érdeklődők a könyvtár elérhetőségein tájékozódhatnak a részletekről.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.25.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: