Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

Lezárt akta: Kivonták a forgalomból a kábítószer-terjesztőt

Pápai Rendőrkapitányság | 2022.07.21.

A pápai rendőrök egy 21 éves férfi ellen kábítószer-kereskedelem, míg további hat ismerősével szemben kábítószer birtoklása miatt folytattak nyomozást.

A büntetőeljárás adatai szerint tavaly nyáron információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy 21 éves Pápa-környéki férfi nagyobb mennyiségű kábítószert birtokol otthonában. A rendőrség nyomozást rendelt el, mely során 2021. július 9-én kutatást tartottak a fiatalembernél. A nyomozók tasakokba kiadagolt fehér színű port és a porciózáshoz szükséges eszközöket találtak, amelyek a férfi tulajdonát képezték. Emellett növényi anyagmaradványokat is lefoglaltak, amiket a fiatalember 22 éves barátnője vásárolt. A nő ruházatának átvizsgálásakor további kábítószergyanús anyagok is előkerültek. A párt a rendőrök mintavétel céljából előállították a helyi egészségügyi intézménybe, majd a férfit – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett, míg a nőt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás alatt a lefoglalt kábítószergyanús anyagokról az igazságügyi szakértő megállapította, hogy azok kábítószernek minősülnek, valamint az is kiderült, hogy mindkét fiatal fogyasztott is kábítószert.

A büntetőeljárásban kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt további négy pápai és egy szanyi fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként, akiknek a szervezetében szintén kimutatható volt a kábítószer. Ők mindannyian az őrizetbe vett 22 éves férfitól vásárolták a kábítószert.

A hét gyanúsított ellen folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: