Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

A pápai rendőrök óvatosságra intik a felhasználói fiókok tulajdonosait

Pápai Rendőrkapitányság | 2022.07.21.

A sértett 2022. július 20-án értesítette a rendőrséget arról, hogy az elmúlt napokban valaki belépett az e-mail fiókjába és megváltoztatta a jelszavát, így azt használni már nem tudja.

A Pápai Rendőrkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen elkövető ellen.

A felhasználói fiókok ( pl. közöségi oldalak, levelezési fiókok) megfelelő védelme az ott tárolt személyes adatok, információk, fényképek, videók miatt különösen fontos. Ha illetéktelen személy lép be a felhasználói fiókba, az ott található információkat megszerezheti és azokkal vissza is élhet, például nagy nyilvánosság részére közzéteheti vagy akár zsarolhatja az áldozatot. Ezek megakadályozása miatt a rendőrség kéri, hogy fogadja meg az alábbi tanácsokat:

  • Az illetéktelen hozzáférés megelőzése érdekben válasszon megfelelő erősségű jelszót, amely nem kapcsolódik a személyéhez. A különböző oldalak többféle lehetőséget biztosítanak a felhasználói fiókok védelmére. Ismerje meg ezeket, válassza ki az Önnek megfelelőt!
  • A nem kizárólagosan használt számítógépen (iskolában, munkahelyen, ismerősnél, nyilvános helyen) mindig jelentkezzen ki a felhasználói fiókjából! A böngésző bezárása nem elegendő, mivel az oldal újbóli megnyitása esetén belép az utoljára használt felhasználói fiókba. Az ilyen számítógépeken a felhasználói nevét és jelszavát soha ne jegyeztesse meg a böngészővel!




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: