Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Remek elfoglaltság a vakáció idején – Szünidei Mozimatiné

Pintér-Papp Eszter | 2022.07.27.

Pápa Város Önkormányzatának, „…mint vízben dobott kavics…” elnevezésű pályázata keretében hat alkalommal várják a mozizni vágyó családokat a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében. A sikeres programsorozatban már három vetítést megtartottak, ezek iránt nagy volt az érdeklődés a pápaiak körében. A szervezők nagy örömére alkalmanként 150 fő látogatja a programot – tudtuk meg Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakembertől.

– A vajdai és a volt kiliáni városrész lakóközösségét célzó pályázat keretében arra törekszünk, hogy minél több kulturális programot biztosítsunk a lakótelepeken élők számára. Ez azért is fontos, mert egy-egy program nemcsak kulturális élményt nyújt a hozzánk látogató családok számára, hanem egyszerre a találkozások, beszélgetések apropója is. Természetesen nemcsak a lakótelepeken élőket várjuk a mozimatinéra, programunk bárki számára ingyenes – hangsúlyozta Cseh-Müller Orsolya.

A vetítéssorozatban vegyesen válogattak össze kultikus rajzfilmeket és a közelmúlt animációs produkcióit, így került a kínálatba többek közt Az oroszlánkirály című klasszikus, amelyen generációk nőttek fel, zenéjét pedig máig dúdolják fiatalok és idősek egyaránt. Ezt a filmet július 28-án láthatják az érdeklődők.

Az augusztus 4-i film A hihetetlen család című egész estés családi szuperhősmozi lesz, ami már az animációs filmek köntösében várja az érdeklődőket. Ez a két példa is jól mutatja, hogy a szervezők több korosztályt is igyekeztek megszólítani a kínálattal, hisz előbbit a legkisebbek is élvezhetik, utóbbi pedig már kicsit összetettebb gondolatokat közvetít, mindezt úgy, hogy a komolyabb mondanivaló nem válik a szórakoztatás kárára.

A vetítés tehát ingyenes, csütörtökönként 14 órakor várják az érdeklődőket a színházteremben. A matiné keretében még két klasszikus rajzfilmet és egy egész estés animációs produkciót láthatnak a családok.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: