Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Polgármesteri döntés a közterületi maszkhasználatról

Pintér-Papp Eszter | 2020.11.11.

Kora délután beszámoltunk arról, hogy a Magyar Közlönyben tegnap késő este megjelent kormányrendelet értelmében a 10.000 főnél nagyobb lakónépességű település belterületén a települési önkormányzat által megjelölt közterületeken kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata. Dr. Áldozó Tamás polgármester néhány perce arról tájékoztatta a Médiacentrumot, hogy megszületett a döntés a pápai szabályozásról.

A városvezető hangsúlyozta, a nap folyamán több település polgármesterével is egyeztetett a kérdésről és délután több város maszkhasználattal kapcsolatos rendeletét is megismerhette, melyek rendkívül széles skálát mutatnak. Szentesen például egyetlen közterületen sem kötelező maszkot viselni, míg Szegeden vagy Angyalföldön mindenhol kötelező a száj és az orr eltakarása. Ehhez képest a megyénkben eddig megismert szabályok sokkal megengedőbbek és városunk polgármestere is azt az álláspontot képviseli, hogy csak arányos és indokolt mértékű szigorítást van értelme bevezetni.

Dr. Áldozó Tamás elmondta, Pápán nem határoztak teljes maszkviselési kötelezettségről.

A rendelet értelmében november 12-étől Pápán a hat éven aluli kiskorúak kivételével mindenkinek kötelező a szájat és orrot folyamatosan eltakaró maszk viselése kereskedelmi üzlet parkolójában, a piac nyitvatartási idejében annak teljes területén, nyílt vagy részben fedett területen, ahol tömegközlekedési eszközre várakoznak. Emellett szintén köteles maszkot viselni, aki bölcsőde, óvoda, közoktatási intézmény, posta, gyógyszertár, pénzintézet, egészségügyi intézmény bejárata előtt várakozik.

A polgármester egyúttal azt kéri, aki teheti, viseljen maszkot a közterületeken, hiszen az ártani biztosan nem árt, azonban mások egészségét óvjuk a maszkviseléssel.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: