Változás az üzemanyagár-sapka szabályozásában

569
Fotó: Pintér Ádám

Magántulajdonú gépjárművek, mezőgazdasági gépek és taxik esetében marad hatósági áras az üzemanyag – jelentette be néhány perccel ezelőtt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

A tájékoztatón elhangzott, a MOL tájékoztatása szerint a százhalombattai finomító leállítását a cég már nem tudja tovább halasztani, így a hazai fogyasztás 100 százalékát biztosító finomítót le kell állítani. Az így kieső üzemanyag-mennyiséget egyrészt a stratégiai készletek egy részének felszabadításával, illetve importtal kívánja pótolni a Kormány.

A MOL javaslatára született meg a döntés a 480 forintos egységárú üzemanyag vásárlására jogosultak körének szűkítésére – mondta el Gulyás Gergely, aki a gáz kiváltásának lehetőségeiről és az aszályhelyzetről is szólt. 

A rendelkezés ma 12 órakor lép hatályba.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!