Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megérkeztek a tankönyvek a pápai gimnáziumokba

Horváth Andrea | 2022.08.01.

Közel 13 millió tankönyvet gyártottak le az új tanévre az Alföldi Nyomdában, ezeket augusztusban folyamatosan szállítják ki az iskolákba. A mai napon Pápán a Petőfi Sándor Gimnáziumban és a Türr István Gimnáziumban vették át a csomagokat. Mindkét intézményben a tankönyvek rendeléséért felelős pedagógusok és a közösségi szolgálatban részt vevő diákok szortírozták a tankönyveket és munkafüzeteket.

A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban összesen kilenc osztályban folyik majd a tanítás a 2022/23-as tanévben, a közel 270 diák számára érkeztek most meg a tankönyvek és munkafüzetek. Az intézményben szeptember 1-jén indul a német nemzetiségi tagozatos képzés, emellett a természettudományos képzés és a két tanítási nyelvű osztály is népszerű, mondta el Bognár Anita intézményvezető, aki hozzátette, hogy a Petőfiben Koller László tanár úr felelős a tankönyvek rendeléséért, minden zökkenőmentesen ment.

A Türr István Gimnáziumban is ma vehették át a szállítmányt, négy raklapon összesen 6038 tankönyv és munkafüzet érkezett. A Kormány a köznevelésben és a szakképzésben oktatott diákok számára is ingyen biztosítja a tankönyveket, így a tanév végén a tanulók mindig visszaadják ezeket. A rossz állapotú könyveket leselejtezik, a jó állapotúakat pedig tovább használják a diákok. Természetesen a munkafüzetek kivételt képeznek, hisz azokban dolgoznak a diákok, azokból mindenki újat kap, mondta Nagy Réka tanárnő, aki a Türrben Vékony Judit tanárnővel közösen szervezi a könyvek begyűjtését és az újak rendelését, osztását is.

Mindkét gimnáziumban a tanév első napján, szeptember elsején vehetik át a diákok a tankönyveiket. Egyházi Andrea tankerületi igazgató a Médiacentrum kérdésére elmondta, hogy az általános iskolákba legkésőbb augusztus 25-ig érkeznek meg a tankönyvek, ezek kiosztásának időpontjáról és módjáról az intézmények döntenek.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: