Pályázatok kicsiknek és nagyoknak

184
Fotó: Babos Petra

A Pro Cultura Pannoniae Alapítvány rendkívül aktív kulturális és közművelődési tevékenységbe kezdett – mondta ma tartott sajtótájékoztatóján az alapítvány elnöke, Rátz Ottó. A civil szervezet elnöke hangsúlyozta, a meghirdetett irodalmi és művészeti pályázataik – melyeket támogat a Kultúráért Felelős Államtitkárság – egyszerre szolgálják a tehetségkeresést és tehetséggondozást, a kreativitás fejlesztését, a toleranciára nevelést. A rajzpályázatok mellett számos irodalmi felhívást is megjelentet az alapítvány. Rátz Ottó kiemelte az Erdélyi csillagok című felhívást, mely Tamási Áronra emlékezik. A szépkorúakra gondolva az alapítvány kiírta e korosztály számára Az év nyugdíjas költője / Az év nyugdíjas írója című irodalmi pályázatot.

A Szerelem, szeretet című novellapályázatra az amatőr és rendszeresen publikáló szerzők tollából is várnak műveket a témában. A pályázat célja, ráirányítani a figyelmet a legszebb emberi érzésekre, a magyar irodalomra, a magyar nyelven írt alkotásokra, valamint új irodalmi művek írására ösztönzés, tehetséggondozás, tehetségek felkutatása. A pályamunkák beküldési határideje szeptember 30. A beérkezett és válogatott művekből e-antológiát állítanak össze a szervezők. A Pro Cultura Pannoniae Alapítvány és az Országos Mécs László Irodalmi Társaság irodalmi e-antológia pályázatot hirdet Isten áldd meg a’ Magyart címmel. A szervezők a jelentkező szerzők saját, hazafias, hazaszerető írásait várják. Az alkotásokat szeptember 30-ig küldhetik be a pályázók – hangsúlyozta Rátz Ottó.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!