Formagyakorlat-szeminárium

191
Fotó: Haraszti Gábor

Szeptemberben Pápán rendezik meg a nyílt kata (formagyakorlat) magyar bajnokságot. Erre, és a további hazai és nemzetközi versenyekre való felkészülés jegyében szemináriumot rendezett a Pápai Judo Akadémia.

A formagyakorlatok versenye Európában és a világban is egyaránt a judosport egyik legdinamikusabban fejlődő szakága, ehhez a fejlődéshez igyekszik felnőni a Magyar Judo Szövetség kata szekciója is. Ezt elősegítendő – a verseny történetében először – Pápa lesz a helyszíne a jubileumi, X. Nyílt Kata Magyar Bajnokságnak – hangzott el a közös felkészülés alkalmával, melyen többek között Pápáról, Debrecenből, Miskolcról, Hódmezővásárhelyről közel harmincan vettek részt.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a formagyakorlattal foglalkozó instruktorok a régiós danvizsgákra való felkészítés keretében évente néhány alkalommal találkozzanak és az új irányzatokat, trendeket értékeljék és beépítsék a felkészítésbe, valamint a vizsgáztatásba. A nage no kata-n volt a legnagyobb hangsúly, úgy látom, a pápai kataképzés magas színvonalú, jó munka folyik itt – mondta Gosztonyi Zsolt, az Országos Dankollégium elnöke.

A nemzetközi élmezőnnyel kiegészült X. Nyílt Kata Magyar Bajnokságot szeptember 24-én rendezik a Városi Sportcsarnokban.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!