Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Formagyakorlat-szeminárium

Haraszti Gábor | 2022.08.03.

Szeptemberben Pápán rendezik meg a nyílt kata (formagyakorlat) magyar bajnokságot. Erre, és a további hazai és nemzetközi versenyekre való felkészülés jegyében szemináriumot rendezett a Pápai Judo Akadémia.

A formagyakorlatok versenye Európában és a világban is egyaránt a judosport egyik legdinamikusabban fejlődő szakága, ehhez a fejlődéshez igyekszik felnőni a Magyar Judo Szövetség kata szekciója is. Ezt elősegítendő – a verseny történetében először – Pápa lesz a helyszíne a jubileumi, X. Nyílt Kata Magyar Bajnokságnak – hangzott el a közös felkészülés alkalmával, melyen többek között Pápáról, Debrecenből, Miskolcról, Hódmezővásárhelyről közel harmincan vettek részt.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a formagyakorlattal foglalkozó instruktorok a régiós danvizsgákra való felkészítés keretében évente néhány alkalommal találkozzanak és az új irányzatokat, trendeket értékeljék és beépítsék a felkészítésbe, valamint a vizsgáztatásba. A nage no kata-n volt a legnagyobb hangsúly, úgy látom, a pápai kataképzés magas színvonalú, jó munka folyik itt – mondta Gosztonyi Zsolt, az Országos Dankollégium elnöke.

A nemzetközi élmezőnnyel kiegészült X. Nyílt Kata Magyar Bajnokságot szeptember 24-én rendezik a Városi Sportcsarnokban.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: