Újabb akadémista került ki a PELC-ből

777
Fotó: Haraszti Gábor

Sipos-Kiss Dániel után újabb PELC-nevelés folytatja akadémián labdarúgó-pályafutását. Szücs Péter a Csorna elleni felkészülési mérkőzésen játszotta utolsó találkozóját pápai mezben, miután a tehetséges védő az Illés Akadémiához igazolt.

– Jól védekezik, jó labdaszerzései vannak, gyors, az egyéni párharcokat rendre megnyerni, az összejátékokban hiba nélkül helytáll – méltatta Nagy Mihály, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club körzetközpont-vezetője a 2008-as születésű játékost. – Ugyanazt az utat járta be, mint Sipos-Kiss Dániel azzal a különbséggel, hogy neki fizikálisan még fejlődnie kellett. Ezt elősegítendő két korosztállyal feljebb edzett és játszott, a játékalapú képzésnek köszönhetően őszhöz képest fizikumban és játékintelligenciában jelentős előrelépés volt tapasztalható nála.

Péter – vagy ahogy a csapattársai becézik – Pepe, bízik benne, hogy meg tud felelni a vele szemben támasztott elvárásoknak.

– 2014-ben kerültem a PELC-hez, hatévesen az óvodai képzésbe kapcsolódtam be – idézte fel a kezdeteket a jövő reménysége. – A védelemben érzem a legjobban magam, középen és a szélen is bevethető vagyok. Az elmúlt egy évben a saját korosztályom mellett egy-két korcsoporttal feljebb is játszottam. Örültem az Illés Akadémia megkeresésének, kicsit izgulok, hogy mi fogad majd ott, de várom is. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!