Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

Sorozatbetörők rendőrkézen

Pintér-Papp Eszter | 2022.08.04.

Egy pápai autókereskedés tulajdonosa június 25-én, telefonon arról értesítette a rendőrséget, hogy a telephelyén lévő gazdasági épületbe ismeretlen tettes bement és onnan egy lemezkazettát tulajdonított el 100.000 forint készpénzzel együtt.  A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, majd az összegyűjtött információk birtokában országos koordinációt kezdeményeztek, mivel feltételezték, hogy ugyanaz az elkövetői kör több megyében is követett el hasonló jellegű lopásokat – olvasható a Police.hu-n.
A több megye nyomozóinak összehangolt munkája eredményeként, a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve – három férfit fogtak el a rendőrök Budapesten. Őket a Pápai Rendőrkapitányságra előállítottak.

A negyvenes éveikben járó személyeket gyanúsítottként hallgatták ki az egyenruhások. A 48 éves gyömörei és a 45, valamint 47 éves komáromi férfiakat a pápai rendőrök további hat bűncselekmény elkövetése miatt is elszámoltatták, mivel gyanú merült fel arra, hogy június 26-án még kettő, július 7-e és 12-e között pedig négy telephelyre mentek be ajtó- illetve ablakbetörés vagy ajtóbefeszítés módszerével. Valamennyi helyiségből készpénzt tulajdonítottak el, összesen közel egymillió forint értékben. A rongálással az elkövetők mintegy hétszázezer forint kárt okoztak.
A három gyanúsított ellen három rendbeli lopás bűntettének, valamint négy rendbeli lopás bűntett kísérletének elkövetése miatt a pápai nyomozók büntetőeljárást indítottak, és őrizetbe vételük mellett kezdeményezték letartóztatásukat.

A nyomozók vizsgálják továbbá azt is, hogy a további megyékben elkövetett több tucat hasonló bűncselekmény összefüggésbe hozható-e ezzel az elkövetői körrel.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: