Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közel 200 szabálysértés egy hónap alatt

Huszár Hajnal | 2022.08.05.

Csak júliusban közel 200 közlekedési szabálysértést rögzítettek a közterületi térfigyelő kamerák – közölte dr. Áldozó Tamás polgármester a közterület-felügyelet kimutatása alapján. A legjellemzőbb helyszínek a Fő tér, itt 88 gépjármű várakozott engedély nélkül és nyolcan áthajtottak a Fő utca-Fő tér útvonalon a tiltó tábla ellenére. Ugyancsak sok gépjárművezető hajtott be engedély nélkül a Fő utcára, a kamerák 31 ilyen esetet rögzítettek. A mindkét irányból behajtani tilos táblával védett külső-várkerti szabadidőpark murvás útján bár egyre kevesebben mennek végig, de még a múlt hónapban is 56 ilyen eset miatt intézkedett a közterület-felügyelet.

– A közterület-felügyelet, ha szabályszegést észlel, eljárási kötelezettségénél fogva nem teheti meg, hogy nem jár el a szabályszegővel szemben. A behajtások esetében 30 ezer forint a bírság, a tiltott helyen való várakozást pedig 10 ezer forintos bírság követi – figyelmeztetett a városvezető.

A közterület-felügyelet munkájához rendkívüli segítséget nyújt a kiépülő kamerarendszer, melynek már 81 képfelvevő eszköze élesben működik, de a járőrpárosok is sok szabálytalansággal találkoznak. Természetesen több esetben figyelmeztetéssel élnek egy-egy szabályszegés észlelésekor, de sokszor ennél komolyabban is közbe kell lépniük. A múlt hónapban behajtási tilalom és tiltott helyen várakozás miatt intézkedtek 20 esetben, hatósági jelzés nélkül közterületen tárolt járművek tulajdonosaival szemben írásbeli intézkedéseket foganatosítottak, és több útügyi és köztisztasági esettel is volt dolguk.

– Sajnos volt egy olyan ügy is, amelyben a közterület-felügyelőt oly mértékben akadályozták, hogy amiatt rendőrségi eljárást kellett kezdeményezni. Nem tűrhetjük, hogy köztisztviselőt, közterület -felügyelőt bárki munkája végzésében akadályozzon – jelentette ki dr. Áldozó Tamás.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.17.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: