Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

A hallal való bánásmódot is megtanulták a táborozók

Haraszti Gábor | 2022.08.05.

A borsosgyőri Strandi-tavon két héten keresztül rendezték meg a már hagyományosnak mondható horgásztábort, ahova nyolctól 18 éves korig várták a gyerekek jelentkezését. A két turnusban közel negyvenen vettek részt.

A résztvevőket profi versenyhorgász segítette a kétszer öt nap során, a programok között a horgászat szabályainak, valamint a halfajok, vízi élőlények megismerése, a hallal való bánásmód, a horgászfelszerelés helyes összeállítása és a különféle horgászmódszerek elsajátítása is szerepelt. A résztvevők között találkoztunk Kiss Bencével, aki fiatal kora ellenére már több nagy halat is fogott.

– Nagyon jól érzem magam a táborban, ahol reggeli után rögtön elfoglaljuk a kisorsolt helyünket – mesélte Bence. – Nagyon jó társaság gyűlt össze, a közös érdeklődés jól összehozta a csapatot. A tábor folyamán harcsát és több pontyot is fogtam, a legnagyobb egy öt kilogrammos nyurga ponty volt. Öt éve horgászom, itt, Borsosgyőrön kezdtem, az eddigi legnagyobb hal, ami a horgomra akadt egy tíz kilogrammos ponty volt.

Karvas Gábor táborvezető a programok közül azt emelte ki, amikor a hallal való megfelelő bánásmódra tanították a fiatalokat.

– Mindkét turnus első napján erre hívtam fel a figyelmet. Nagyon fontos, hogy úgy bánjanak a gyerekek a hallal, hogy azt később más is meg tudja fogni, ide tartozik a fotózás, a kíméletes horogszabadítás, a visszaeresztés. A visszajelzések pozitívak, több olyan táborozónk is volt, aki mindkét turnusra jelentkezett. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: