Búcsú a kupától

300
Fotó: Haraszti Gábor

A megyei másodosztályban induló Balatonszepezd otthonában játszotta újjáalakulását követő első hivatalos tétmeccsét a Perutz FC. A pápaiak a MOL Magyar Kupa első fordulójában egy tizenegyesgóllal maradtak alul.

A kupa első fordulójában 128 csapat lép pályára, az NB I-es és NB II-es csapatok a harmadik fordulóban csatlakoznak a mezőnyhöz. A Perutz ellenfele a másodosztály negyedik helyén végzett az előző szezonban, a pápaiak az Enying és a Répcelak után harmadik meccsüket játszották.

Az első félidőben bár mindkét kapu előtt adódott lehetőség, a kilátogatók nem láthattak gólt. A 76. percben Tihanyi kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, így a tópartiak büntetőhöz jutottak, melyet Szokolai értékesített. A 80. percben Ruzsás második sárga lapját követően tíz emberre fogyatkoztak a pápaiak, akik az utolsó tíz percben sem tudtak a kapuba találni, aminek így vereség és kupabúcsú lett az eredménye.

Balatonszepezd – Perutz FC 1-0 (0-0) Gsz.: Szokolai

Kun-Szabó Attila: Egy nagyon szűk pályán végig fölényben futballoztunk, az ellenfél előrevágott labdákkal próbálkozott. Jelentős fizikai fölényben volt a hazai csapat, amit gyors játékkal próbáltunk ellensúlyozni. Sajnos a helyzeteink kimaradtak, a bekapott gól után még nagyobb nyomás alá helyeztük a hazai kaput, de tíz emberrel nem sikerült az egyenlítés.

Perutz FC: Varga – Ruzsás, Erdősi, Cser (Tihanyi 69.), Rohály, Nagy K., Nagy B., Varga, Bolla (Rozman 64.), Katona, Pető (Bognár 64.).

A pápaiak augusztus 14-én a megyei kupasorozatban is bemutatkoznak, vasárnap 17:30-as kezdéssel Kolontáron lépnek pályára.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!