Honvédelmi bemutató a táborozóknak

342
Fotó: Babos Petra

A Kópé-Vár táborának harmadik turnusa színes és változatos programokat kínált a 22 résztvevő gyermeknek, akik a hétfőn kezdődött nyári tábor során megismerkedtek egymással és a Kópé-Várral.

A kedd délutáni programot fegyverbemutató, lézerpuska-lövészet, valamint egy 3D-s szimulátoron való repülés tette emlékezetessé a Honvéd Bajtársi Klub és a Veszprémi Hadkiegészítő és Toborzó Központnak köszönhetően.

Farkasdi Lajos, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke a Médiacentrumnak elmondta, a Jókai Mór Művelődési Központ és a Honvéd Bajtársi Klub hosszú idők óta jó kapcsolatot ápol egymással.

– Nagy örömmel fogadtuk a megkeresést, hogy tartsunk honvédelmi bemutatót a táborozóknak. A klub elsődleges feladata a honvédelmi nevelés elősegítése. Ennek érdekében a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége az idei évet a Nemzedékek Évének nyilvánította. Így a pápai klub azonnal elkezdte a szervezést, hogy a táborozóknak honvédelmi bemutatót tartsanak a Veszprémi Hadkiegészítő és Toborzó Központtal karöltve – tudtuk meg az elnöktől.

Somogyiné Böröczky Szilvia kulturális szervező elmondta, az idei évben nem tematikus táborokat szerveztek, így ezúttal sokkal több kötetlen programot terveztek az öt napra.

– Hálás vagyok a Huszár Közösségi Ház munkatársainak, hogy helyet adtak és megszervezték a mai színes programot. A gyerekek nagyon élvezték, hogy felpróbálhatták a katonai ruhákat, kezükbe vehették a fegyvereket. Jó lehetőség volt ez a táborozóinknak, hiszen bepillantást nyerhettek a Magyar Honvédség sokrétű munkájába – tudtuk meg Somogyiné Böröczky Szilviától, aki hozzátette, a gyerekekre a héten még számos érdekes program vár, lesz kirándulás, ellátogatnak az Esterházy-kastélyba és a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermébe is, ahol filmvetítés vár rájuk.

A tábor programját Nagyné Hammer Szilvia közösségszervező és Somogyiné Böröczky Szilvia állították össze.

A harcászati bemutatón a Jókai Mór Városi Könyvtár táborozói is részt vettek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!