Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Köszönet a szociális területen dolgozóknak

Pintér-Papp Eszter | 2020.11.12.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, dr. Áldozó Tamás egyik kollégája koronavírusra utaló tüneteket mutatott, ezért a polgármester úgy döntött, hogy önkéntes karanténba vonul és otthonról végzi munkáját. Ma, a szociális munka napján a Médiacentrumhoz eljuttatott videoüzenetben köszöntötte a szociális területen tevékenykedőket.

– November 12. van, a Szociális munka napja. Eddig az e napon szervezett ünnepségek többségén személyesen köszönthettem az önkormányzati intézmények dolgozóit. Sok minden más mellett az idén ez is megváltozott – mondta köszöntőjében a városvezető, aki hangsúlyozta, ha túl leszünk a járványon, ez sem marad el, lesz alkalom a személyes köszöntésre, majd így folytatta:

– A szociális munka napja alkalmából szeretném köszönteni minden olyan munkatársunkat – dolgozzanak bár egyházi szervezetnél, legyenek önkéntesek, civil szervezeti közreműködők vagy önkormányzati intézmények alkalmazottai -, akik az év 365 napján folytatják ezt a tevékenységet, gondoskodnak másokról. A szociális munka napja elméletileg munkaszüneti nap számukra. De tudjuk azt, hogy ezen a területen nemhogy munkaszüneti nap nem létezik az év folyamán, hanem még a hétvégék is egészen mások, hiszen a szolgálat kötelez, nemcsak hétköznap, hanem hétvégén és ünnepnapon is.

Dr. Áldozó Tamás külön köszöntötte a bentlakásos szociális intézményekben dolgozókat: – Rájuk a járvány kitörése óta különösen nagy felelősség hárul. Ők felelnek a szociális otthonokban gondozottak lelki és testi egészségéért. Teszik ezt egy olyan környezetben, ahol a gondozottak szinte teljesen elszigetelődtek a külvilágtól, ahol a kijárási és látogatási tilalom miatt elszakadtak a közvetlen kapcsolattartástól, attól a lehetőségtől, hogy a családjukkal lehessenek. Az ő esetükben a lelki támogatás a munkatársaink részéről azt jelenti, hogy ők pótolják a családot, ők nyújtják azt az érzelmi biztonságot, amire a testi szükségletek biztosításán túl a gondozottjaiknak szükségük van. Ők felelnek a testi egészségükért is, ami ebben a helyzeteben különösen nagy felelősséget jelent, hiszen egy apró figyelmetlenség végzetes lehet – látjuk azt, hogy erre számos példa van Magyarországon és Európában is sajnos – emlékeztetett a polgármester.

A városvezető végül a következőket mondta: – Tisztelt hölgyeim és uraim, én azt kívánom, hogy dolgozzanak bárhol, dolgozzanak bármilyen minőségben, legyenek a munkatársaink a bentlakásos otthonokban, fogyatékosok nappali intézményében, a gondozási központban, a család- és gyermekjóléti központban, de tartsák meg, erősítsék meg hitüket a hivatásukban! Jó egészséget kívánok! Jó munkát az előttünk álló hétköznapokra és az előttünk álló ünnepekre!     





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: