Hamarosan megnyílhat az új várkerti parkoló

668
Fotó: HuHa

Az útügyi hatóság forgalomba-helyezési eljárásának lezárást követően nyithatja meg az önkormányzat az új várkerti parkolót, mely 125 gépjármű fogadására alkalmas.

A létesítmény építési munkálatai februárban kezdődtek meg és nyár elején fejeződtek be, ám a kivitelezés vége nem azonos az átadás időpontjával – emlékeztetett Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető. A parkoló megnyitásához szükség van az építmény hatóság általi forgalomba helyezésére, amihez pedig az építőknek a beruházás egészére vonatkozó összes előírt dokumentumot át kell adniuk. Ez késve történt meg, így a hatósághoz a közelmúltban adhatta be a dokumentációt a beruházó önkormányzat. Jelenleg a hiánypótlás teljesítése zajlik, ezt követi majd a helyszíni szemle és az engedély kiadása.

Mindezek alapján várhatóan augusztus második felében nyílhat meg az új parkoló, mely a két régebben épült létesítmény irányából közelíthető meg. A három egységből álló parkolóban összesen 339 jármű fér majd el egyidejűleg, az új parkolórész jelentősen javít a belváros parkolókapacitásán. A létesítmény most még díjmentesen használható, ám az önkormányzati rendelet szerint szeptember 1-jétől fizetőssé válik.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!