Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Hamarosan megnyílhat az új várkerti parkoló

Huszár Hajnal | 2022.08.10.

Az útügyi hatóság forgalomba-helyezési eljárásának lezárást követően nyithatja meg az önkormányzat az új várkerti parkolót, mely 125 gépjármű fogadására alkalmas.

A létesítmény építési munkálatai februárban kezdődtek meg és nyár elején fejeződtek be, ám a kivitelezés vége nem azonos az átadás időpontjával – emlékeztetett Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető. A parkoló megnyitásához szükség van az építmény hatóság általi forgalomba helyezésére, amihez pedig az építőknek a beruházás egészére vonatkozó összes előírt dokumentumot át kell adniuk. Ez késve történt meg, így a hatósághoz a közelmúltban adhatta be a dokumentációt a beruházó önkormányzat. Jelenleg a hiánypótlás teljesítése zajlik, ezt követi majd a helyszíni szemle és az engedély kiadása.

Mindezek alapján várhatóan augusztus második felében nyílhat meg az új parkoló, mely a két régebben épült létesítmény irányából közelíthető meg. A három egységből álló parkolóban összesen 339 jármű fér majd el egyidejűleg, az új parkolórész jelentősen javít a belváros parkolókapacitásán. A létesítmény most még díjmentesen használható, ám az önkormányzati rendelet szerint szeptember 1-jétől fizetőssé válik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: