Egy hét a mesék jegyében

259
Fotó: Kuri Ákos

 

A Jókai Mór Városi Könyvtár harmadik nyári táborában minden napra jut egy mese. Magyar népmesékkel és más nemzetek történeteivel ismerkednek a gyerekek, változatos foglalkozások kíséretében. Ma délelőtt például Az Ezeregyéjszaka meséihez kapcsolódóan hastáncos bemutatót láthattak a táborozók.

Hétfőn az ismerkedéssel telt a délelőtt, majd egy francia népmesét hallgathattak meg a gyerekek. Délután Császárné Elek Veronika kiemelt megelőzési főelőadója tartott előadást a táborozóknak. Kedden A kígyóbőr című magyar népmesével foglalkoztak a résztvevők, készítettek papírkígyót is, volt kisvonatozás, majd délután a Huszár Közösségi Házban a Magyar Honvédség szakemberei tartottak bemutatót szimulátorokkal, fegyverismertetővel.

Szerdán a Manna Farmra kirándult a csoport, ahol őshonos állatokat tartanak, A brémai muzsikusok című mese kapcsolódott a programhoz. Ma délelőtt a Zafír Orientális Társulat látogatott el a táborba, hastáncbemutatójuk nagy siker volt. Az Ezeregyéjszaka meséinek világa elevenedett meg ezen a délelőttön. Délután a JMK-ba látogat el a csoport, ahol bepillantanak a kulisszák mögé, s egy mesefilmet néznek meg. Pénteken a Hamupipőke című meséhez kapcsolódva a gyerekek ellátogatnak az Esterházy-kastélyba, délután pedig Belényesi Barnabás vidám verses műsora zárja a tábort.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!