Vár a megújult gyerekkönyvtár

262
Fotó: Kuri Ákos

A Jókai Mór Városi Könyvtár augusztus elején zárva volt egy hétig. Ez idő alatt az intézmény munkatársai újjávarázsolták a gyerekkönyvek birodalmát.

Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető elmondta, hogy első lépésként leselejtezték az elavult, megrongálódott vagy a már huzamosabb ideje nem kölcsönzött könyveket, megszűnt az olvasótermi állomány, így szellősebb, tágasabb hatású lett a terem. De már a bejárat is más, hisz az ajtótól jobbra színesre festett polcokon kaptak helyet az új könyvek.

Belépve a gyermekkönyvtári részbe, balra színes szőnyegek és babzsákok fogadják a kis olvasókat, kicsit továbbhaladva pedig egy kényelmes kanapé hívogatja a gyerekeket. A könyvek elrendezésénél a praktikumra törekedtek, így nincsenek már nagyon magas polcrendszerek, a gyerekek elérik a kiválasztott olvasnivalót. Fontos szempont volt az átláthatóság és szerették volna megszüntetni a zsúfolt tárolórendszert.

A gyerekkönyvtárból a kölcsönzőkönyvtár folyosójára vezető átjáró hamarosan szőnyegburkolatot kap, komfortosabbá téve azt a részt is. A gyerekkuckó is megújult, színes polcok, babzsák, hintaló, játékok és persze sok-sok könyv fogadja itt a kisebbeket.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!