Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vár a megújult gyerekkönyvtár

Horváth Andrea | 2022.08.11.

A Jókai Mór Városi Könyvtár augusztus elején zárva volt egy hétig. Ez idő alatt az intézmény munkatársai újjávarázsolták a gyerekkönyvek birodalmát.

Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető elmondta, hogy első lépésként leselejtezték az elavult, megrongálódott vagy a már huzamosabb ideje nem kölcsönzött könyveket, megszűnt az olvasótermi állomány, így szellősebb, tágasabb hatású lett a terem. De már a bejárat is más, hisz az ajtótól jobbra színesre festett polcokon kaptak helyet az új könyvek.

Belépve a gyermekkönyvtári részbe, balra színes szőnyegek és babzsákok fogadják a kis olvasókat, kicsit továbbhaladva pedig egy kényelmes kanapé hívogatja a gyerekeket. A könyvek elrendezésénél a praktikumra törekedtek, így nincsenek már nagyon magas polcrendszerek, a gyerekek elérik a kiválasztott olvasnivalót. Fontos szempont volt az átláthatóság és szerették volna megszüntetni a zsúfolt tárolórendszert.

A gyerekkönyvtárból a kölcsönzőkönyvtár folyosójára vezető átjáró hamarosan szőnyegburkolatot kap, komfortosabbá téve azt a részt is. A gyerekkuckó is megújult, színes polcok, babzsák, hintaló, játékok és persze sok-sok könyv fogadja itt a kisebbeket.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.17.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: