Újabb csőtörés a Vásár utcán

1415
Fotó: Pintér Ádám

Nemrég kaptuk a hírt, hogy ismét csőtörés történt a Vásár utcán, aminek következtében a város több pontján fennakadások vannak az ivóvízszolgáltatásban. Stábunk azonnal a helyszínre sietett, hogy a legfrissebb információkkal szolgálhassunk olvasóinknak.

Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, a korábbi helyszíntől körülbelül 30 méterre keletkezett a csőtörés, melyet diszpécserszolgálatuk a lakossági bejelentéseket megelőzően már észlelt. Azonban addigra már annyi víz leürült a víztoronyból, hogy Pápa mélyebben fekvő területein már érezhető volt a vízhiány. A Vízmű munkatársai kiszakaszolták az érintett csőszakaszt, így a vízelfolyás megszűnt. A Tapolcafői Vízbázison 4 kútból 3-ban elindították a szivattyúkat, ami körülbelül háromnegyed óra alatt visszapótolja az elfolyt vízmennyiséget a toronyba. Ezt követően már nem lehet vízhiányt tapasztalni a városban, bár nyomásproblémák még előfordulhatnak.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!