Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Zajlik a károk felmérése és a helyreállítás a Vásár utcában

Huszár Hajnal | 2022.08.12.

Mint arról hírt adtunk, tegnap kora este eltört a várost ellátó 300 milliméter átmérőjű ivóvízvezeték a Vásár utcán. A csőtörés következtében közel 700 köbméter víz zúdult az utcára, ez elöntötte az úttestet, a járdákat, befolyt több épület udvarába, megrongálta az útburkolatot és kimosta az út alépítményét.

A Pápai Vízmű Zrt. diszpécserszolgálata még a lakossági jelzést megelőzően észlelte, hogy a víztorony vízszintje hirtelen nagymértékben lecsökkent, a szakemberek azonnal felkutatták a hiba okát és fél órán belül leszakaszolták a törött vezetéket – tudtuk meg Vörös Dánieltől, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatójától. Mint mondta, a csőtörés miatt a város mélyebben fekvő területein víznyomásproblémák és vízhiány lépett fel, azonban a várost ellátó másik két 300-as vezetékkel gyorsan pótolták az elfolyt vizet a toronyban, így a vízellátás helyreállt.

Ma a keletkezett járulékos károk elhárítását végezték a szakemberek, eltakarították a hordalékot az útfelületről, a járdáról, az udvarokból és az egyéb hibákat is kijavították, az eltört cső cseréjét pedig szombaton kezdik meg.

– A károk felmérése zajlik, hogy ez mekkora, annak a mértékét most még nem tudjuk pontosan – közölte a vezérigazgató. Az biztos, hogy az új vezetékszakasz beépítése után az úttestet csak az alépítmény újratöltésével és a burkolat újraaszfaltozásával tudják helyreállítani.

A 70-es években épült Vásár utcai 300-as ivóvízvezeték nem először okoz fejfájást a Vízműnek és a környék lakóinak. Hasonló csőtörés volt 2017 januárjában, 2019 decemberében és 2021 novemberében is, nem messze a mostani helyszíntől. A 2021-es káreset után a Vízmű megkezdte a vezetékrekonstrukció tervezését.

– Ez a tervezési munka a finiséhez ér lassan, a jövő évi gördülő fejlesztési tervben fogjuk javaslatként az önkormányzat elé terjeszteni – közölte a vezérigazgató. A teljes Vásár utcai vezeték cseréje nem ígérkezik egyszerű feladatnak, hiszen a házak és az úttest közötti területen a föld alatt olyan sűrűn vannak a különböző közművezetékek és kábelek, hogy a védőtávolságok megtartása nehezen biztosítható.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: