Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Nem könnyű a játékvezetői pálya

Haraszti Gábor | 2022.08.13.

A Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága Pápán rendezte meg nyári edzőtáborát. A sípmesterek egyebek mellett a lesszituációkat elemezték, emellett gyakorlati oktatás is zajlott. A Pápai Sport Centrumban közel száz bíró adott számot tudásáról.

Fizikai, valamint elméleti oktatás és teszt, barátságos focitorna, oktatóvideók elemzése – röviden így lehetne összefoglalni a kétnapos tábort, melyen NB-s és megyei játékvezetők vettek részt. Kaibás Dezső, a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának elnöke a Médiacentrum érdeklődésére elmondta, a szellemi teszteket úgy állították össze, hogy a legaktuálisabb kérdések szerepeljenek benne, hiszen sok szabálymódosítás történt az elmúlt években.

– A központi szerepet a megpattanó vagy szándékosan megjátszott labdák lesszituációinak kérdésköre kapta, de szót ejtettünk a kezezésekről vagy épp a tizenegyes-szituációkról is – mondta a bizottság vezetője. – A megyében 103 aktív játékvezető van, ugyanakkor a keretre ráférne a fiatalítás és a létszámnövelés. 86 csapat szerepel a három megyei osztályban, úgy vélem, 150 fős létszám szükségeltetne ahhoz, hogy a csoportok találkozóin mindig három játékvezető legyen jelen. Sosem volt népszerű ez a pálya, viszont komoly emelések történtek a játékvezető díjakban, ez talán hozzájárul ahhoz, hogy megérje ezt a pályát választani. Idén két alapfokú tanfolyamot hirdettünk annak érdekében, hogy növeljük a létszámunkat.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: