Nem könnyű a játékvezetői pálya

302
Fotó: Haraszti Gábor

A Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága Pápán rendezte meg nyári edzőtáborát. A sípmesterek egyebek mellett a lesszituációkat elemezték, emellett gyakorlati oktatás is zajlott. A Pápai Sport Centrumban közel száz bíró adott számot tudásáról.

Fizikai, valamint elméleti oktatás és teszt, barátságos focitorna, oktatóvideók elemzése – röviden így lehetne összefoglalni a kétnapos tábort, melyen NB-s és megyei játékvezetők vettek részt. Kaibás Dezső, a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának elnöke a Médiacentrum érdeklődésére elmondta, a szellemi teszteket úgy állították össze, hogy a legaktuálisabb kérdések szerepeljenek benne, hiszen sok szabálymódosítás történt az elmúlt években.

– A központi szerepet a megpattanó vagy szándékosan megjátszott labdák lesszituációinak kérdésköre kapta, de szót ejtettünk a kezezésekről vagy épp a tizenegyes-szituációkról is – mondta a bizottság vezetője. – A megyében 103 aktív játékvezető van, ugyanakkor a keretre ráférne a fiatalítás és a létszámnövelés. 86 csapat szerepel a három megyei osztályban, úgy vélem, 150 fős létszám szükségeltetne ahhoz, hogy a csoportok találkozóin mindig három játékvezető legyen jelen. Sosem volt népszerű ez a pálya, viszont komoly emelések történtek a játékvezető díjakban, ez talán hozzájárul ahhoz, hogy megérje ezt a pályát választani. Idén két alapfokú tanfolyamot hirdettünk annak érdekében, hogy növeljük a létszámunkat.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!