Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

1Úton zarándokoltak a békéért

Babos Petra | 2022.08.13.

Kilencedik éve már, hogy Nagyboldogasszony ünnepéhez kötődően minden évben zarándokok ezrei indulnak el a Mária Úton. Teszik ezt évről évre egyre többen, hirdetve a zarándoklás régi-új hagyományát itthon és külföldön egyaránt – olvasható az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap honlapján.

A Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, idén a békéért szervezett zarándoklatokat a Mária Út Egyesület a mai napon, önkéntesei segítségével. Ehhez a hagyományokhoz hűen a Mihályházáról zarándokolt csoport is csatlakozott.

Kemény Éva már évek óta vezeti a Mihályházáról induló zarándokokat, akikkel körülbelül 15 kilométert tettek ma meg. Mint mondta, nagy öröm számára, hogy közel negyven ember csatlakozott a zarándoklathoz.

– Azt hiszem, napjainkban nem is kell megmagyarázni, hogy miért fontos a békéért zarándokolni. A béke lényeges, s amikor erről beszélünk, nem csak feltétlen arra kell gondolni, hogy ne legyen háború. A béke a kis apró dolgokkal kezdődik, mindenkinek a saját szívében és lelkében. A saját békénket meg kell találni, s aztán meg is kell őrizni és ezt kell továbbadni a környezetünknek, mert ebből épül fel a nagyobb, globális béke – emelte ki Kemény Éva, aki hozzátette, a Mihályházáról indult szakaszon vegyes korosztály képviseltette magát, hiszen volt általános iskolás gyermek és idősebb, közel 90 éves hölgy is.

A Szent Anna-templomba érve Salgó Ferenc címzetes esperes, plébániai kormányzó köszöntötte a szép számban összegyűlt zarándokokat.

– Idén a békéért zarándokoltak a hívek. Közelünkben egy nagy háború dúl, de sajnos az egész világon vannak feszültségek, amelyekből sok fájdalom, gyász és szegénység származik. A békesség Isten ajándéka, ezért is tűzték ki célul a szervezők, hogy idén a békéért imádkozunk, amit Istentől kérnünk kell. A béke egy összetett fogalom, hiszen az emberek szívében és a családok mindennapjaiban is ott kell, hogy legyen. A békétlenség fájdalmat szül, nehezebbé teszi a napjainkat. Ezért kérjük Isten áldását, hogy tudjunk békében élni együtt. A világnak arra van szüksége, hogy Krisztus békéje uralkodjon a szívekben, az emberek között – hangsúlyozta Salgó Ferenc.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: