Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Érem- és fegyverbörze a Petőfi aulájában

Babos Petra | 2022.08.14.

A Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportja idén is megszervezte a Hősök Napjához közeledve a mára már hagyományosnak mondható Érem- és fegyverbörzét. A találkozónak ezúttal is a Petőfi Sándor Gimnázium tágas aulája adott otthont. A programra nemcsak a Dunántúlról, de Gyöngyösről és a Felvidékről is érkeztek kiállítók, több mint száztízen foglaltak előzetesen asztalt.

A Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportja ötévente tart tisztújító közgyűlést. Idén ezt február végén tartották. Lóky György hosszú ideje volt elnöke a csoportnak, s kérte felmentését ezen pozícióból, ám továbbra is aktívan részt vesz a kör összejövetelein, a találkozókon. Új elnöknek Buzás Gyulát választották, aki 2001 óta titkárként segítette a helyi elnökség munkáját. Az elnök elmondta, igyekszik a megkezdett úton továbbhaladva folytatni az elődje által megkezdett munkát.
Buzás Gyula, érdeklődésünkre elárulta, örömmel rendezték meg a találkozót, amely idén is sok érdeklődőt vonzott, az asztalok megteltek régiségekkel.

A mai napra is készítettek alkalmi pénzt. A pápai csoport városi szükségpénz sorozatának 39. darabja került forgalomba, amely 1.000 forint értékű. Az elején a 175 éve született Mikszáth Kálmánt láthatjuk, míg a hátulján azt az emléktáblát, amelyet Pápa Város Önkormányzata állítatott Mikszáth pápai vendégeskedésének emlékére a Griff szálló falára. A Petőfi-iskola büféjében beváltható pénz az 1920-as 1.000 koronás alapján készült.

A gazdag kiállításon az érmek és fegyverek mellett hagyományosan nagy volt a kínálat a régi képeslapokból, fényképekből, kitüntetésekből, papírpénzekből, érmékből, hatástalanított lőfegyverekből, sisakokból is.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: