Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Lengyel és olasz futók is indultak a félmaratonon

Haraszti Gábor | 2022.08.14.

Hetedik alkalommal rendezte meg a Cardiomax SE a Watchman Pápa Félmaratont, melyen az indulók hét, tizennégy és huszonegy kilométeren, egyéniben és csapatban indulhattak. A futóversenyen több mint kétszázan győzték le a kihívást.

A megjelenteket a verseny reggelén dr. Áldozó Tamás üdvözölte, aki idén ismét résztvevője volt a megmérettetésnek. A polgármester külön köszöntötte a gorlicei csapatot és reményét fejezte ki, hogy hamarosan a pápai futók is ellátogatnak egy ottani versenyre. – Azt kívánom mindenkinek, hogy legyen sikeres napja, aki időt akar futni, érje el a kitűzött célt, aki pedig a távot akarja teljesíteni, ő is sikerrel tegye – biztatott mindenkit a városvezető.

A megmérettetés a szokásokhoz híven a hét kilométeres minimaratonnal indult, melyet a dupla minimaraton és a félmaraton követett. A táv a Fő térről rajtolt és oda is érkezett meg, közben az indulók aszfalton, rekortánon és a Várkert mulcsos talaján is gyűrték a kilométereket.

A Pápai Atlétikai Club 15 esztendős atlétája, Winhoffer Júlia tavaly sérülés miatt lemaradt a versenyről, idén viszont ott volt a hét kilométeresek rajtjánál, ahol elsőként ért célba.

– Az elején egy kicsit „elfutottam” magam, féltem, hogy nem fogom bírni, de aztán szerencsére nem lett gond belőle, nagyon örülök az első helynek. A végén a Gróf út emelkedője nem volt a legkellemesebb, de az időjárás is kegyeibe fogadott minket és összességében egy sikeres délelőttöt tudhatok magam mögött – mesélte élményeit a fiatal sportoló.

Barszcz-Bylica Agnieszka Lengyelországból 1 óra 33 perc alatt futotta le a 21 kilométert, amivel kategóriájában első helyezett lett.

– Nagyon változatos volt a terep, gyönyörű helyeken futhattam, a frissítőpontok jól voltak elhelyezve és sok szurkolást kaptam a nézőktől, ami a holtpontoknál sok erőt adott. Nagyon jól volt kijelölve a pálya, nem lehetett eltévedni. Igyekszem havonta legalább egy versenyen részt venni, a 21 kilométer nem az én távom, általában ennél többet szoktam futni, gyakran maratoni távokat. Nagyon jól éreztük magunkat Pápán, amikor visszatérünk Lengyelországba, mindenkinek el fogjuk mesélni az itteni szíves fogadtatást és a sok élményt, aminek részesei lehettünk.

Szekeres Anna Pannonhalmáról érkezett a versenyre, célja az volt, hogy a 2019-es pályacsúcsát megdöntse, ami végül sikerült is, így kategóriájában első lett.

– Egy óra 28 perc alatt értem célba, az útvonal nagyon tetszett. Jó volt a pályavezetés is, ebben a melegben az árnyékos részek felüdülést jelentettek. Ami engem illet, rendszeresen futok, több mint tíz versenyen indultam idén, ez a mostani is nagyon jó volt, szívesen jövök Pápára.

Részletes eredmények IDE kattintva érhetőek el.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: